Kaxs Proxtec

Publicerat 2011-10-25 22:29:23 | i kategori Shopping/Tips
6 kommentarer

Det börjar närma sig kalas för Joline.. Det blir ett kalas i helgen nu, på söndag.. Då kommer "min sida" syskon och mamma. Och helgen efter Jolles dag blir kalas nr 2 "Tobbes sida".. Det blir helt enkelt för mkt att ha det samma dag och såhär blev bäst :o) Min lilla Joline blir 2 år! OMG!


Vi har haft en bra dag idag.. Jag och Joline besökte Motala för att köpa vinteroverall som ju är ett måste att ha hemma nu, man vet ju aldrig när snön kommer.. och det är ju faktiskt redan kallt nog emellanåt så overall behövs. Jag trodde innan att vi skulle komma hem utan en overall men faktiskt så hittade vi en..

Från kappahl blev årets overall..
Den hade fått bäst i test i "Vi föräldrar".

 

Fick dock en smärre chock när vi kom in å detta var den sista rosa(strl 98).
Sen fanns det en röd i strl 92.
Jag hade riktat in mig på valet mellan 86 och 92 innan när jag kollat på nätet. osäker sådär lixom.
Drog med mig den röda 92an och den rosa 98an in och tänkte jahopp då blir det ingen från kappahl då, eftersom jag trodde 98 var för stort och jag ville ha en rosa till henne av dem.

Men asså den va prefekt.. å frågan är om det verkligen ska vara perfekt? Hon sk aju ha den hela vintern.
Hon som jobbade där sa att den var bra så jag litade lite på det, haha!
Ni som ser bilden här. Hur tycker ni längden ser ut på henne? är den lagom förstor? eller behöver hon större :O

Modellen annars tipsar jag verkligen om va gäller detaljer sömmar å reflexer!
Dock får inte kappahl in dom mer, så det som finns i butik är det som finns.. dom var så populära och är slutsålda för i år!

VECKA 28 !

Publicerat 2011-10-25 22:05:13 | i kategori Andra graviditeten
0 kommentarer

..och fler ändringar!

- Ganska skarpa sammandragningar igår och dag(Neej inte så det är dags).. hehe!
- Gått in i sista trimestern..
- Min kropp är inte som den var förra veckan(den säger numera ifrån lite)..
- Glöm att sova på rygg om natten(svimfärdig å tungt)..
- Att ta sig ur sängen är pust å stånk ibland..
- Bröna växer ÄNNU mer så jag måste snart inhandla bh´ar.. å jag tror det då får bli amningsbh då eftersom jag ändå kommer behöva det sen och jag INTE kommer behöva stora bhar såfort mjölken är ur! ;o)
- Jag TROR och gissar att ungen redan är fixerad. Sparkarna är uppåt och på ett helt annat sätt nu, det är lixom tungt nertill..(Joline var fixerad i vecka 28-28 så kanske?)

Nu är det dags jag börjar lyssa på kroppen tror jag! ;o)
-Nästa besök hos bm är om exakt en vecka. Då får jag nog svar på om han är fixerad!

Och jag har blivit lovad lite ryggmassage ikväll.. niiice!Idag 27+2.

Ser ni.. snart kryper bäsen över 30.. iiih! :o)

Symtomen kommer krypandes!

Publicerat 2011-10-23 00:03:41 | i kategori Andra graviditeten
2 kommentarer

Men jag mår ändå prima.. Jag är så lycklig som är gravid och det är så oerhört coolt att i min mage växer och gror ett litet liv som snart kommer ligga i sin familjs famn. Det är ganska otroligt. Joline, den stora lilla tjejen likaså hon har vart i samma mage.. haha! vilka spekulationer man kan ha. En graviditet ska lixom inte tas förgivet. Det är inte så självklart för alla. Men jag är sååå glad över att jag kunnat få Joline och att vi nu väntar ett litet syskon åt henne. Bara det att vi råkar veta att det är en pojke innan vi ens träffat pyret, hur coolt är inte det!?

Men.. det jag skulle komma till..
Som fakta säger i vecka 28: Halsbränna, svårt ligga på rygg, kliande hud, känna sig klumpig och jaa väldigt stor.. Det är precis så jag har det nu.. ;o) haha.. Med Joline i magen kände jag mig nog mer smidig och hade inga gravsymtom såsom halsbränna(vad jag vill minnas).. Så me tanke på "tvärtom" så räknar jag nu då med att förlossningen kommer ta 20 timmar ist för 2,40.. haha!!


Jag började häromdagen spekulera i bb-väskan. vad tusan hade jag i den när vi åkte i med J?
Minns inte. Men en sak är säker denna gång, jag ska ha med mig MIN EGNA morgonrock så jag sedan slipper den "fina TUNNA blå"..
Om ett tag i ett annat inlägg får ni nog hjälpa mig mer era tips om bra saker att ha med i bb-väskan. Men det tar vi senare :o) Ännu tänker jag inte åka in..

Jämförelse vecka 27 Joline och pojken!

Publicerat 2011-10-17 22:10:55 | i kategori Andra graviditeten
4 kommentarer

Joo jag är nog större nu med pojken i magen, och absolut att magen är längre ner nu också än med Joline i magen samma vecka!

 


Sista bilden här är med Joline i magen!

Vecka 25 kontroll -Väldigt lika!

Publicerat 2011-10-17 21:53:48 | i kategori Andra graviditeten
0 kommentarer

Pojkbäsens reultat nu på kontrollen!

Min vikt 68,5(+6kg sen inskrivningen).
Bebis hjärtljud 145.
SF mått 25.
Blodtryck 110/55.
Glukos 5,3.
Hb/Järnvärde 122.Jolines resultat på samma kontroll!

Min vikt 67,5 (+ 7kilo sen inskrivningen)
Bebis hjärtljud 145 (samma som sist)
SF mått 25.
Blodtryck 120/65
Blodsocker/glukos 4,9
Hb/Järnvärde 124 (behövde inte äta så mkt järn, men skulle ge´t en liten skjuts ett par veckor bara 1 tabl om dagen)


Ang föräldragrupp!!
Ska man gå på det igen?? hmm!

VECKA 27 !

Publicerat 2011-10-17 21:25:19 | i kategori Andra graviditeten
2 kommentarer


26+1 idag!Ganska otroligt att om pojken skulle födas nu så skulle den ha 90% chans att överleva, för såå stor är jag ju inte än såatt man tror att barnet är så pass utvecklat och stort ;o) Men ännu får du vänta lilla bäse, för du ska vara färdiggräddad och ha 200% till överlevnad!

Ganska exakt 3 månader kvar nu. Som vi längtar.. Och Joline säger "lillebojj" åt allt som är bäbis saker.. täcke, spjälsäng, små kläder, babysitter, bilbarnstol osv! Och även pekar hon på min mage ibland å kläcker "lillebojj". Jag tror inte riktigt hon ännu förstår men nu längre pekar hon iaf inte på sin egna mage å säger "lillebojj" iaf.. hehe!

Bara de att vi är nere på 2 siffrigt tal i antal dagar till bf säger ju hur oerhört fort tiden går!

3år?

Publicerat 2011-10-15 21:57:42 | i kategori Dagens Joline
0 kommentarer

 
Här är vi och kalasar hos Annelie.. Spring i benen på den lilla tösen, och jävligt mycket svullande på mamman, Annelie hade bakat fantastiskt mycket godsaker ;o)
Joline har sin finfina pipitröja som hennes mor önskar hon hade en likadan, hehe!

Idag hos Jolines kusiner blev det tyvärr inga bilder!

Våran barnmorska gissade Jolines ålder "3år".. vad tycker ni?! ser hon ut som en 3 åring? trots att hon inte ens fyllt 2, hehe.. Eller om bara ettpar veckor blir hon ju 2 år! 

Veckan som gått (big hole och 25+3)

Publicerat 2011-10-15 21:53:39 | i kategori Vardag
3 kommentarer

Det är dags va? hehe.. Jag blir lite lat på datorfronten emellanåt.. Sitter mest med mobilen och surfar, och via den funkar det ju inte att blogga mer än smsinlägg.. å dem gillar jag inte! Nån som vet om blogg.se har nån app för android?

Jaja just nu sitter jag vid datorn iallafall.. ;o)
Och jag skulle ju allra minst ha vart aktiv varje söndag med att gravidblogga, förra söndagen gick jag in i vecka 26 och idag har jag gått 26 fulla veckor och går in i vecka 27 imorgon. Så imorgon ska jag väl orka med att blogga lite igen också för nu har vi ju vart på ett bm besök också.

Veckan gick fort.. tandvärk, tandvärk, barnvagnen är bokad å klar, vart ute och fart runt, kalas hos Annelie, Kalas för Jolines kusiner, bm besök.. and so on!


v 25+3 i onsdags!

Imorgon blir det mer gravidbloggning ;o)

Jag har haft hemsk tandvärk i veckan, hujedamej..Jag grät som ett litet barn när jag vaknade i fredags..och hade så svårt att få ro till att sätta mig å leta journummer medans värken var som värst!
Tandläkarens slutliga ord var BIG HOLE(many times under besöket) haha..
Inte konstigt om jag haft ont eftersom det var öppet in till nerverna(en större tuggtand) efter att tanden fallit isär. Så 2 alternativ kvarstod efter bilderna tagits. dra ut eller rotfylla!? och dra ut var inget alternativ även fast hon då inte nämnt priserna. 
Så vi påbörjade en rotfyllning utan vidare. DET kan jag säga, gör jag aldrig om(eftersom jag nu kommer sköta tandläkarebesöken med 1 års mellanrum jämt efter att mina tänder är fixade).. 2 besök kvarstår för den här fyllningen och sedan 2 enkla lagningar. Men det värsta är över(att dra ut självaste nerverna).. Eller som dom faktiskt fick göra på mig. Lura mig att dem behövde lägga mer bedövning fast dom i själva verket gick in med en otäck sak å SPRÄNGDE nerverna. för dom var helt friska. Bara att man inte kan lägga en lagning direkt på en helt öppen tand.

Ganska amazing faktiskt att en så liten pryl som en tandnerv(fick se den) kan fälla en 2 meters man på 150kg!
Innan jag såg nerven så beskrev hon den som en "liten fläskfile" haha då blev jag tvungen att få se.. Och nää det såg ju inte ut som nån fläskfilé haha! crazy kärring ;o) Men världens raraste!

PP Black/Blue nitro!

Publicerat 2011-10-05 18:54:56 | i kategori Andra graviditeten
1 kommentarer

Jag tror jag har bestämt mig ;o)
Eller vad tror ni, ska man köra på helsvart??

Nu undrar ni.. -whaaat..??
Jaa asså nivet ju hur jag är.. SVÄNGBARA HJUL och frälst i Emmaljunga, så jag kanske ska gå tillbaka till de förra vagnsinlägget och ändra lite ;o) haha!Joline tycker..

Publicerat 2011-10-05 12:07:48 | i kategori Vardag
1 kommentarer

..att ikea har allt! Förutom lek ute så har dom ju även goda korvar, en massa kul att pilla på inne, och en herrans massa ytor att springa på så att mamman är precis slut efter ett besök där! ;o)

Idag är prinsessan på dagis igen. och trots att hon vart hemma några dagar nu så vinkade hon hejdå i tamburen och följde glatt med sin "fröken" in i lekrummet. Snart dags att hämta hem henne igen men innan dess lite kaffe och en dusch!

Föresten är det någon som vill låna ut sin 6 månaders bäse till barnvagnsprovande, att agera modell? haha..
We got problem here! ;o)

Primo!

Publicerat 2011-10-05 11:59:40 | i kategori Andra graviditeten
1 kommentarer

Längtar man så får man väl improvisera, haha!!Dagens Joline & Grattis Walter!

Publicerat 2011-10-02 21:42:48 | i kategori Vardag
0 kommentarer

 
Idag klädde vi upp oss lite eftersom vi var bjudna på 3-års kalas hos kusin Walter!
Vi bjöds på mycket god mat och tårta. Taaack för idag kära ni!

Och GRATTIS WALTER <3


Här fyller han 1 år ;o)


;o)

VECKA 25!

Publicerat 2011-10-02 21:25:42 | i kategori Andra graviditeten
3 kommentarer

Äh.. jag behöver la knappast nämna att det går fort va!? ;o)


24+0 idag!

Och +5kg.. 1kg mer sen förra veckan..
Än så länge följer det nog gravidkurvan som med Js graviditet ganska lika ;o)Och jag mår fortfarande OFÖRSKÄMT BRA,
men nu är det allt lite jobbigt att böja sig ner å ta på sig skorna, hehe!

Newbie <3

Publicerat 2011-10-01 17:46:21 | i kategori Andra graviditeten
0 kommentarer


Det var dags tyckte jag! ;o)
Men lite lureri det där med att hämta ut en gratisbody, haha eftersom det brevid gratiskupongen sitter en kupong med 25% på valfritt plagg så köper man ju givetvis till ett par byxor å så säkert nåt annat som passar setet också, hihi!
Jag var en av dom som inte bara hämtade ut en body å inget mer ;o)


Nuuuuu....

 
Jag KAN INTE låta bli ;o) Vi får se vart detta slutar.. jaaaaooo! :D