Kusinerna!

Publicerat 2011-11-30 12:04:40 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Joline är hos sin faster nu när T är här hos mig idag innan hemfärd, och jag fick just en bild på Joline och hennes kusin :)


Älskade barn <3

Åka hem.. jiiiippiiii...

Publicerat 2011-11-30 11:37:10 | i kategori Andra graviditeten
1 kommentarer

Jag har inte sovit mer än max en timme inatt, och då inte sovit utan bara slumrat. Är supertrött.
Jag hatar sjukhus, och jag hatar att vara ifrån min Joline! usch. Sammandragningarna avtog snabbt igår. men natten har ändå vart hemsk här helt ensam.
Men imorse kopplades ctg på igen och med bra resultat. Inga direkta sammandragningar kvar och bäsen mår fint med jämna hjärtslag. Så efter prat med läkaren som var här och rondade kl 10 så får jag äntligen åka hem idag. Egentligen ville dom ha kvar mig tills ultraljudet imorgon kl 09. men nej jag åker hellre in då igen, bara jag får sova inatt.. och har dom ändå inte brottom med det ultraljudet idag och allt annat ser bra ut så är jag inte orolig för att åka hem och vila istället..

Jag får med mig bricanyl att äta var 6e timme, och så måste jag vänta här tills jag fått den sista sprutan i skinkan för lillebrors lungor i eftermiddag.. Sen så får jag åka hem och läga mig på soffan!

Ingen kan vara gladare än jag.. vet nu att bäsen har det bra därinne, och jag får träffa min älskade Joline senare <3

Ligger fortfarande vaken på samma avdelnin...

Publicerat 2011-11-30 02:43:10 | i kategori Vardag
2 kommentarer

mms_img-83581719 (MMS)

Ligger fortfarande vaken på samma avdelning. Läget är fortfarande lugnt med sammandragningarna. Men jag vill inget annat än hem! :-(

Mitt i natten från special bb - tankar

Publicerat 2011-11-30 01:01:48 | i kategori Andra graviditeten
0 kommentarer

En tanke..

Sa inte jag att jag med Joline i magen hade sammandragningar en vecka innan hon föddes?? var det därför jag redan var öppen 8cm efter bara en timmes värkar när det väl var dags? (för att det hållt på att öppna sig med hjälp av bara sammandragningar under en vecka??) jag är ganska inställd på att föda snart iaf men jag tror ändå det somsagt kan dröja kanske en vecka!! "magkänslan"


Men jag kan fortfarande inte sova..

Motala bm -> förlossningen -> special bb

Publicerat 2011-11-30 00:15:16 | i kategori Andra graviditeten
0 kommentarer

Såhär ligger det till.. Jag ringde min barnmorska i förmiddags för att jag var lite nojjig angående minskade fosterrörelser under måndagen och idag (tisdag), dom bad mig komma in för kontroll. Väl inne såfort barnmorskan la händerna på magen börjar de buffa och sparka lika livligt igen. Dessutom drar regelbundna sammandragningar igång när jag vart kopplad till ctg. (som jag även hade lite i lördags).
Efter att ha konstaterat att jag NOG också är lite öppen så blev vi skickade till förlossningen i linköping för mer kontroll, och eventuellt stoppande av dessa sammandragningar. De hade minskat lite när vi kom in. Men jag blev kvar. Det var hemskt för mig att få det beskdet att jag skulle stanna på special bb. Jag antar att det är pga Joline, att jag ALDRIG vart ifrån henne, säkerligen nyttigt men oerhört svårt ;( har bölat sen 15.00..

Nu har sammandragningarna iallafall avtagit. Jag har fått spruta i benet och tabletter för att stanna upp det, spruta i skinkan för att utveckla lillebrors lungor ifall att och nu ligger jag och mest bara vill hem!

Jag anser ju att jag kan vara lika sängliggandes hemma som här. Dom gör ju ingen kontroll förns imorgon ändå. Här kommer dom bara in om jag vill nåt, då kan dom väl lita lika mycket på mig att jag ringer och åker in om jag är hemma å de blir mer igen. Då kan jag ju åtminstonne få sova och slappna av! För här lär jag bli vaken hela natten. Inte en chans att jag kan somna!


usch..
kaos i mitt huvud. helt motsatt besked. omtumlande!
Jag är alltså i vecka 33 nu (32+2 idag tisdag).. Såklart är det bästa om lillebror kan stanna lite till, jag vet.  Och dessutom för mig som inte ens fixar en natt här, hur ska jag då klara de eventuellt kommande veckorna som vi måste vara kvar när lillebror är ute om han kommer snart.. de blir nog inte bara en eller 2 dagar då isf.

Jag vet, jag är bara inte bekväm här, kan inte slappna av, kan inte sova, och kan inte sluta tänka på att jag vill hem till Joline och min säng!
Idag är jag som en trotsig tonåring som bara vill det jag vill.. låt mig få vara det! Det funkar INTE att säga emot mig! imorgon ska jag hem om dom grundar "att stanna kvar" på samma som idag. om det inte är fär att jag ska föda alltså.. Jag och personalen har haft våran fight här ikväll, JAG VANN DEN.. (bråka inte med en gravid kvinna asså). "På egen risk" sa dom tillslut.. FINE TACK! så kommer dom få säga imorgon också ang att åka hem

Så dä såh!

sängliggandes här eller hemma när dom ändå inte kollar mig nåt lixom??!! och jag får vara lugn..
Detta inlägg blev långt och tjatigt men det är lite kaos i mitt huvud nu.

Från motala och barnmorskan blir vi skicka...

Publicerat 2011-11-29 13:01:46 | i kategori Vardag
7 kommentarer

mms_img-18459667 (MMS)

Från motala och barnmorskan blir vi skickade vidare till linköpings förlossningen. Jag uppdaterar mer senare :-)

VECKA 33!

Publicerat 2011-11-27 22:58:48 | i kategori Andra graviditeten
5 kommentarer


Att jag och graviditeten är i vecka 33 nu det tror jag ju knappt på själv. Att BF dagen är här om 55 dagar är ju helt sjukt och att jag ska bli 2 barnsmamma sååå snart - det är ju bara för underbart! Joline är då inte längre bara lillasyster utan även storasyster. Idag är alltså hela 225 dagar gjorda av 280 eller 80,4% av 100. Jag mår bra, än så länge ingen uvi eller njurstensfall (som nog är det enda stora jag oroar mig över). Jag är lugn, fruktansvärt lugn. Förlossningstankar skrämmer mig inte. I know, it will hurts aaaaa lot, men jag tror nog det gör ondare om jag kniper ;) Det enda jag kan känna lite stress över är nog; Har vi vad vi behöver hemma? om inte, vad fattas? bb-väskan? tänk om lillebror kommer tidigare och vagnen inte hunnit komma! Praktiska saker, som man absolut klarar sig utan ett tag om det skulle vara så!


♥ ♥ ♥



Mysigt!

Publicerat 2011-11-27 20:58:27 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Även hemma hos oss har lite myspys åkt fram lite här och där ;)
Vi har haft en bra dag. Ett litet besök till Jolines farmor där vi fikade gott och umgicks med lite prat, och här hemma har jag fixat lite med adventsmys. Det värsta med att pynta på så vis är alla miljoner sladdar man ska trillskas med. hua! Jag är redan ganska trött, och skulle gärna lägga mig och sova. Men Joline sov lite nu ikväll så jag gissar att det blir lite sent idag! Jag ska väl hinna med att "vecka 33 blogga" lite innan läggdags också kanske ;)

  
  

Onyttigheter! Men ack så gott.. eller iofs. Man blir snäll, får i sig c-vitamin, varm inombords och ... nää julmusten kom inte undan med någon ursäkt. Men det skiter jag i ;) Det är gott!

Hur har eran dag varit?

Söndag, 1a advent & vecka 33!

Publicerat 2011-11-27 11:02:11 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Den här dagen då? Den har startat hur bra som helst ♥ Joline kom in och väckte mig 8.30, då var vi båda utvilade(trots att jag höll igång in på natten med att städa hemmet). Djup skönhetssömn blev det antar jag! Vi har sen 2 timmar mätta magar och idag är jag superglad över hur mycket frukost Joline åt. Hon är ganska duktig på att matvägra emellanåt och det sätter sig ju såklart då på hennes humör. Efter frukost fick hon även ner 2 clementiner. BRA! Nu ligger hon och tittar på "tubbies" och ser faktiskt ganska trött ut redan. Kanske en liten tupplur nu för henne? (igår hoppade hon middagssömn).
Igår var vi somsagt i skogen en sväng med pappa T. Och förutom det och att jag städade hemmet på kvällen så hann vi även med ärenden som storhandla och skjutsa T på julbord innan dagen var slut.

Och vet ni vad, vecka 33(i graviditeten) är här, dock inte för att stanna som tur är. För den veckan har nog snart gått den med. Vi börjar verkligen närma oss lilla lillebror nu



Nu ska jag upp på vinden och riva efter julpyntet ;)
Hoppas ni alla får en mysig första advent!

Joline ♥

Publicerat 2011-11-27 10:45:26 | i kategori Joline
0 kommentarer



Skogen med pappa!

Publicerat 2011-11-27 10:14:24 | i kategori Joline
0 kommentarer

Vad mörkt och tråkigt det är ute om dagarna. Vi var iväg till skogen en sväng igår vid 14 tiden, pappa T ville såklart prova sin lerduvekastare men han ville inte åka själv så vi följde med ;) Vi var inte där länge alls. men när vi gick därifrån var det nästan mörkt redan. Joline invigde nya overallen från kappahl och än så länge får den bra betyg både från mig och J.

 
 

 

Vattenglas!

Publicerat 2011-11-23 18:51:51 | i kategori Andra graviditeten
4 kommentarer

VECKA 32!

Publicerat 2011-11-21 02:39:08 | i kategori Andra graviditeten
6 kommentarer

Jag mår fortfarande oförskämt bra vad gäller graviditeten, men det börjar däremot bli ganska tungt. Att vända sig i sängen är inte längre hur smidigt som helst ;) och kudden mellan knäna började jag använda igår. hehe! Är man höggravid nu? 
Denna vecka är det dags för BM-besök igen. Spännande som alltid såklart. jag är rätt säker på att SF måttet skjutit iväg, ack så klumpig magen blivit sen sist. Rärelserna i magen är otroliga. ofta och mycket!

BB-väskan har jag faktiskt börjat se över lite nu också. Inte börjat packa, men skriva upp lite vad som ska ner, och lagt undan lite av de sakerna..(morgonrock osv).

Joline säger inte längre "bijjeboj" utan nåt mer i stil med BiaaaBoaBoj! hihi.

Åå här kan ni gissa datum för lillebror födelse!
61 dagar kvar till BF(21 jan) ♥
Som jag längtar efter dig!





Hahaha.. Minns ni dansen??

Publicerat 2011-11-20 21:53:14 | i kategori Videoklipp
1 kommentarer

Joline igår!

Publicerat 2011-11-20 20:45:21 | i kategori Joline
1 kommentarer

Förberedande ;)

Publicerat 2011-11-20 20:41:05 | i kategori Andra graviditeten
1 kommentarer

Igår ägnade jag mig åt att tvätta, rensa och vika kläder och annat, det som vi sparat efter Joline som lillebror kanske ska ha! Men jag insåg ganska snart att det mest är kläder i större storlekar. Så det får bli en tripp snart att handla lite i nyfödd å minsta storlekarna! Även sängkläderna till spjälsängen är tvättade och invikta i garderoben nu. Idag är vi inne i vecka 32 men lite gravidläsning får ni nog vänta med tills imorgon. Jag är trött idag!

 

Linchis - 2 barns mamma idag!

Publicerat 2011-11-19 18:11:55 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Jaa idag vill jag gratulera Linda med fam till prins nr 2, och såklart Joppe som blev storebror idag :)
Fina ni.. stort grattis!! (klicka på bilden för att komma till hennes blogg)


Joline ikväll (Mamman testar kameran lite)

Publicerat 2011-11-19 00:22:17 | i kategori Videoklipp
2 kommentarer

Hon förstod inte riktigt hur det kom sig att hon var på tvn, samtidigt som jag satt med kameran ;)
Men tjattra det kan hon den lilla damen.

"Lolle"= Jolle. (som vi ofta säger)
"Bile"= Bilen.
"Gockaw"= Klocka.

Numera slutar det mesta på W.. Bilew, Gockaw, safsaw=saft, jackaw! Vart det kommer ifrån har jag ingen aning om, men det är väl helt enkelt hennes utveckling i prat..

Gissa bebisens födelse!

Publicerat 2011-11-18 21:32:36 | i kategori Andra graviditeten
5 kommentarer

Ni är många som tittar in varje dag, men bara en som vågar sig på att gissa datum då bebis tittar ut.
Gissa nu med er! BF är alltså 21 januari och det är 64 dagar kvar tills dess ;)

Lista!
11 januari - Annelie
17 januari - Emelie
18 januari - Monica snart 2 barnsmamma
18 januari - Erik
 19 januari - Angelica
 20 januari - Linchis

D90

Publicerat 2011-11-18 21:06:23 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Rackarns så nervös jag var igår kl 17.01 när leveransen ännu inte dykt upp hemma, och dom hade sagt att den skulle levereras någon gång mellan 09 och 17(dom kör bara mellan dom tiderna). Jahopp där var min kamera väck tänkte jag. För vad är oddsen att dom kommer i sista sekund av totala 8 timmar?! Men 17.04 åkte han förbi.. ÅKTE FÖRBI! Så jag kunde bara hoppas att dom skulle ringa upp mig för att dom inte hittade vårat husnummer. Och ringde gjorde han också ;)

Detta var alltså "julklappen" jag var så hemlig om.. Jag måste nog ha vart förbaskat snäll i år asså ;)
Jag var som ett litet barn på julafton när jag slet upp kartongen för att kolla så alla tillbehör var med osv.
 
 Nu hoppas jag snart vara igång med lite fotande igen så ni slipper se dom kassa mobilbilderna, hihi! Dock är detta objektiv väldigt otympligt men jag kommer nog mest använda mig av de fasta objektivet ;) Och det är mycket nytt att lära med denna nya till skillnad från den jag hade innan, så de närmsta kvällarna lär jag nog sitta med kameran och dess funktioner.

Vi testade iaf att filma lite förut och det tyckte Joline var superkul, jag ska visa er sen :)

När kommer du bäsen?

Publicerat 2011-11-17 02:07:35 | i kategori Andra graviditeten
3 kommentarer

Jag tror absolut att jag kommer föda för tidigt denna gång.. Det trycker redan på ordentligt neråt ibland. Men det återstår att se, så behöver det ju absolut inte vara ;) spännande. Jag hoppas iaf att bäsen håller sig kvar till efter nyår! Sen är det fritt fram när som, hihi!

Just nu i skrivande stund är det världens fart på honom därinne, nästan lite too much. Den där sparken mot revbenen låter vi bli gubben, tack! ;)

Som jag längtar efter dig nu lilla liv
 65 dagar kvar till bf och jag undrar: när fasn gick det ner på 2 siffrigt?? Förlängesen juu.. haha shit vad tiden går fort.
Är du lik dina systrar tro? och vart ska bli din garderob? Mamma fixar, trixar och planerar tills du är här. så njut av lugnet i magen. Du ska se att när du väl är ute ur mammas mage så kommer det bråkas och brottas om mycket här i livet ;)

Och vad tror ni nudå? när tittar han ut? (Månad och datum).
Gissa, gissa, gissa så gör jag en liten lista med er gissningar!

Potta!

Publicerat 2011-11-17 01:20:37 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Godkväll(natt). Vi har haft en hyffsat bra dag här hemma idag. Men jag börjar verkligen känna att jag måste iväg, jag känner mig fast och rastlös. Har vart hemma för mycket för länge nu och börjar verkligen tröttna på hemmet. Behöver komma ut och göra nåt! Jag går lixom runt och trampar här hemma varje varje dag nu och har ingenting för mig alls. trist i längden, även om det såklart är skönt att bara vara hemma och göra ingenting ibland också. Jaja.. Imorgon är det dagis dags för J igen, och undertiden hon är där ska jag städa(jag har börjat här nu ikväll men gav upp nyss). Och att jag är vaken shär sent beror på att jag tog mig en 3 timmars tupplur på dagen ;)

Å vetnivad. vi har ju börjat pott-träna lite. Häromdagen drog J ut pottan från toan till köket och satte sig och kissade. Då spelade det lixom ingen roll att det var i köket. Hon kissade iaf i pottan och inte i blöja ;) Så nu erbjuds pottan mer ofta. STORA tjejen minsann
och en stolt mamma!


Nu ska jag läsa lite bloggar och slappa en stund innan läggdags..

Toffsar!

Publicerat 2011-11-17 01:05:58 | i kategori Joline
0 kommentarer



Som ett litet barn på julafton!

Publicerat 2011-11-14 22:30:27 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Idag är jag på superbra humör. Jag längtar såå tills jag får hem mitt paket, förhoppningsvis i slutet på veckan! Men vad som är i mitt paket det får ni allt vänta med att få veta. Vem vet jag kanske är grundlurad. haha! Oj vad ledsen jag skulle bli isf.

Att jag hade vart så snäll trodde jag inte men,
Tack Tomten ;)

VECKA 31!

Publicerat 2011-11-13 19:33:55 | i kategori Andra graviditeten
1 kommentarer

Då är alltså vecka 31 här, det går undan. Enligt mig och min kropp så följer det ganska bra faktabeskrivningarna man kan läsa på olika mamma/gravid-sidor. Men såklart vet man ju inte lika mycket om bebisen i magen som sig själv. Jag önskar jag visste precis hur lillebror har det därinne. Jag har mer och mer börjat fundera på bb-väskan och förlossningen nu. ca 9 veckor kvar. Och jaa vad tusan ska man packa? I ett senare inlägg får ni hjälpa mig/tipsa om saker att packa ;)

Sammandragningar har jag varje dag, både svaga men också lite kraftigare, ganska obehagligt ibland när man också är kissnödig ofta!
Det är ju nu bebisen ökar som mest i vikt och storlek och hittillt är det +9kg på vågen.. Så jag tror nog att jag kommer gå upp lite mer denna graviditet än förra(+12).
Men som förra graviditeten så hoppas jag att dom rasat bort på en vecka igen ;)


Nu är det alltså 69 dagar kvar till BF! iiiih!

Fotoförbud på bb?

Publicerat 2011-11-12 19:38:01 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Flera landsting har infört fotoförbud på bb!! Jag blir nästan lite ledsen över detta!!
Ska läsa vidare...

Vad tycker ni om detta??
Självklart vill man väl få fota sin bebis i den miljö den faktiskt föddes i, eller? även om man inte fotar ett helt rum med en massa sköterskor, så när man väl är ensamma med bebisen efter förlossningen där på rummet.. borde man inte få fota sitt lilla knyte då?? Jooo det tycker jag!!

Så om man blir kvar en vecka eller 2 då? då får man inte ta några foton på sin bebis när den var precis nyfödd??
Äääsch..

Östergötland är ett av de landsting som infört detta.. och fler överväger..





Landstingen som har fotoförbud: Kalmar, Kronoberg, Värmland, Västerbotten, Västra Götaland, Örebro, Östergötaland.

Överväger ett generellt förbud: Blekinge, Jönköping, Västmanland.

Har delvis ett generellt förbud: Stockholm (Södersjukhuset).

Minns ni?? Välkommen Joline..

Publicerat 2011-11-12 00:18:55 | i kategori Joline
3 kommentarer

ååh jag sitter å minns tillbaka såååå mycket.. Underbart!
Hittade denna video som jag gjorde när J var en månad ♥

storasyster och lillebror

Publicerat 2011-11-11 00:37:52 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Jag är trött, både fysiskt och psykiskt. Graviditeten börjar bli lite lagom tung. Men trots det mår jag bra! Ännu inga uvi ellet njurstensfall så jag är glad! Däremot börjar jag bli stressad. 2 månader kvar till BF, så om 1 månad kan det dra igång närsomhelst. Huua! Dags att planera. Vi har ju joline som ska ta vägen någonstans när det är dags, och mlt annat spm ännu inte är klart. Joline ska iaf få följa med till affären någon dag och köpa en present åt sin lillebror som hon ksn ge när de ses första gången. och jag ska försöka gömms med mig en present som joline får ftån sin lillebror. Jag trir det kommer bli tufft för våran tös att det inte bara är hon som kommer ha mammas och pappas uppmärksamhet längre.. Men jag kommer göra allt för att hon ska känna sig delaktig i allt som har med lillebror att göra. Och såklart försöka ge henne egentid med oss också. jag vet inte ännu om hon förstår vad "en lillebror" är.. Men hon är ofta på och visar oss vad som är lillebrors saker, lixom kläder, bilstol, babygym, säng osv.. Och om hon ser bilder på nebisar så säger hon "bäsi" eller bijjeboj" såå jaaa kanske förstår hon att det en dag kommer en lillebror.. Men jag är nervös för hur de kommer bli när hon inser att han är här för att stanna hos sin storasyster.. Jaja de blir nog hur bra somhelst.. Dumt att göra det till ett problem innan vi ens är där! Nu sömn ..

Tomten!

Publicerat 2011-11-07 21:26:00 | i kategori Vardag
0 kommentarer


Jag önskar mig presentkort på lindex.. skulle det kunna gå för sig kanske??

Herregud vad smidigt.. nu kan man på hemsidan köpa presentkort och skriva ut direkt hemma, eller få det skickat till mottagaren per post eller få det smsat till mottagaren, eller få det skickat till mottagarens mail..

Lindex är allt bra dom!



10 - 11 veckor kvar!

Publicerat 2011-11-06 16:23:34 | i kategori Andra graviditeten
0 kommentarer

När det var ungefär lika lång tid kvar med Joline i magen så hade jag visst fyllt i denna lista här i bloggen, så jag gör det nu också ;)

Ålder: 23
Graviditetssymtom: Kissnödig ofta, humöret svajjar emellanåt, sura uppstötningar ibland.
Positivtgravtest i vecka: 5. 25 maj.
Då berättade jag för: MMS på stickan, till tobbe som var på jobbet!

Min barnmorska heter: Olika.
Vikt vid inskrivningen: 62,5. Nu i vecka 29 är det +8kg, alltså 70,5.
Vikt vid förlossningen: jaa de vet ja ju inte än, 3 månader kvar!

Mat jag är torsk på (favviscraving): Inget spec!
Mat som får mig att vilja kräkas: Inget!

Illamåendet började: Vecka 5.
Och slutade: Vecka 13 kanske.

Mina första mammakläder: Randigt linne h&m, gravidjeans h&m :oP
Min största modetabbe: ??

Första bebisprylen: Har ju endel kvar från J, men de första jag köpte till lillebror i magen var en bodysuit från ej sikke lej.

Då kände jag första sparken: v16+0 rörelser i magen, V17+6 SÅG jag sparkarna utanpå magen, och en vecka senare kunde Tobbe känna sparkarna med hanen på magen!

Bristningar?: Dem från förra graviditeten bara än så länge, men det blir nog fler ;)
Vi tror att bebisen i magen är: Efter förata UL i v 13 så fanns inga andra tankar än att det va en pojke! Jag var så säker. Sen efter ett tag velade jag lite men lutade ändå åt pojke. Och i vecka 20 fick vi det bekräftat att det är en pojke vi väntar ;)
Namn vi funderar på: Det håller vi för oss själva tills bäsen verkligen fått sitt namn!

Grejer som händer med min kropp: Såklart ökar jag lite i vikt, större bröst och mage :oP
Så motionerar jag: STÄDAR HEMMET OFTA och springer efter en 2 åring om dagarna ;)

Konstiga grejer jag gör under min graviditet: De vet jag inte om ja kan komma på nåt??
Konstiga kommentarer jag får höra: .....
Konstigaste bebisrådet: ?? Jag lyssnar på alla råd, men jag gör SOM JAG VILL ändå!

Värsta gravidminne: Måste nog vara illamåendet i början av graviditeten..
Bästa gravidminne: Måste nog vara alla rörelser ifrån bäsen som påminner mig hela tiden om hur lyckligt lottad jag är som får vara med om detta!!

Lördagkväll !

Publicerat 2011-11-05 23:17:53 | i kategori Joline
0 kommentarer

 
 

Vi trodde Joline sov för natten i sin säng förut vid 20.00 men icke.. Nu är hon vaken här med oss.. Men vi ska snart krypa ner och titta på film ihop <3 (Hon vill inte vara med på kort så hon låtsas sova där lite hihi).

Vi har kalasat idag igen.. Men nu är det färdigkalasat för lilla Js födelsedag denna gång.. Och vi vill tacka alla inblandade under veckans kalas.. Joline är supernöjd och vi tycker det ar vart jätte trevligt att ha alla här ;)


Gnatt!

Sammandragningar!

Publicerat 2011-11-03 23:53:42 | i kategori Andra graviditeten
0 kommentarer

En liten uppdatering av graviditeten igen.. Mest för mig själv kanske ;)
De senaste dagarna och idag har jag haft väldiga sammandragningar, ganska så ofta. Man lixom ser hur magen blir hård och SNE, en rumpa visar att den finns..hehe!
Oftast när jag ansträngt mig lite, eller ätit mig proppmätt, eller helt enkelt bara är kissnödig.

När dessa sammandragningar kommer såhär så minns jag mycket mer från min förra graviditet med Joline, underbara känsla att få vara gravid igen alltså!


Nepp, nu mysa till pippi.
Eftersom vi inte har något planerat imorgon mer än bullbak hemma så gör det ju inget att det blev så tokigt med sömnen ikväll för Joline. Vi kan alltså sova hur länge vi vill imorgon!

Luuuuördah!

Publicerat 2011-11-03 23:41:18 | i kategori Videoklipp
0 kommentarer

Joline tjatar väldigt mycket om sin syster Emm.. Och då sa vi: Hon kommer ju på ditt kalas på Lördag!
Och då blev det så himla kul, för hon härmade oss med "Lördag" och det lät så kul och som vi skrattade..

Det nästan lät som hon skulle spy när hon sa Luuöördah (med hela munnen).. hihi.. Dock fick vi ju inte med just då när det lät som roligast men här hör ni lite vad jag menar, hihi!
(ignorera mitt prat).


GRATTIS MITT ♥ PÅ DIN 2 ÅRS DAG !!

Publicerat 2011-11-03 23:05:38 | i kategori Joline
1 kommentarer

Såhär såg det ut när prinsessan fyllde 1 år ;o)

 
 

Det har hänt lite sen dess ;o)

Dagen startade såklart med paketöppning i sängen.. Dock hann jag bara ner å förbereda och när jag var påväg upp för trappen med famnen full av paket så möttes jag av Joline där hehe.. Så vi hoppa in i våran säng och myste där en stund medans Joline slet upp sina paket (Glassen som annars är favorit sket hon fullständigt i) haha..

 
 





Sen var det full fart ner för att leka med de nya sakerna hon fick.. Det var verkligen rally här nere ett tag med dockvagnen. Och att få med henne på bild då var nästintill omöjligt! ;)

 

Efter lek och bus och knappt någon frukost så gick vi mot dagis(dock en timme senare idag, så lunchen va ju nära). På dagis flaggade dom för henne idag och såklart sjöng för henne också. När vi senare hämtade henne var hon superglad, och hade med sig ett litet fint armband som hon gjort, det visade hon så stolt upp sen sprang vi hem för att kolla så dockvagnen stod kvar, haha!
Till skillnad från häromdagen när hon absolut inte skulle med hem, och protesterade ganska så duktigt ;)


Och vilken tur att både vagnen och de andra sakerna låg kvar ;) söta lilla du!


 Jolines morfar klev snart innanför dörren, med ännu mer paket.. Och dom slets upp lika fort dom. Vad annars!?
 Joline har nog uppskattat sin dag väldigt mycket, och har nästan vägrat släppa vagnen emellanåt. Hon somnae dock mycket tidigare än vanligt, närmare bestämt 18.15 och hon somnar aldrig innan 21 annars! Men det blev galet så för en timmesen vaknade hon ledsen i sin säng, antagligen ont i magen eftersom hon inte hann med kvällsmat innan hon somnade. Men nuså sitter hon och äter lite medans jag bloggar.

 Nu kvarstår bara en massa mys innan vi båda sluter våra ögon för idag!

 **GRATTIS MIN FINA PRINSESSA
PÅ DIN STORA DAG**
JAG ÄLSKAR DIG TILL STJÄRNORNA OCH TILLBAKA

anonymt - inte min grej!

Publicerat 2011-11-03 00:25:46 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Jag har sagt det förut och jag säger det igen; Jag svarar inte på anonyma frågor utan mail eller bloggadress att svara till.. Så vill man ha svar på saker så lämna någon form av nåt att svara till :-) Eller vill man att jag ska göra ett inlägg om frågan man undrar över så att alla får svar på en persons fråga??? Det kan jag tycka är lite väl, och tråkigt i en blogg.. Men återkom gärna med mail eller bloggadress om ni undrar något :-)

22.45

Publicerat 2011-11-02 22:36:32 | i kategori Joline
3 kommentarer

Ännu helt ovetandes.. men snart..
 ca 22.45 för 2 årsen så kände jag den där ilande känslan i magen när jag låg i soffan i väntan på att mat skulle serveras. Den där konstiga värken som jag undrade vad det var och som inte riktigt gick hantera, men efter 5 minuter när det kom igen så förstod jag att det var dem efterlängtade värkarna som skulle hjälpa till att föda fram det allra finaste jag har!

Förlossningsarbetet hade säkerligen startat förlängesen utan att jag märkt det, med tanke på att en timme senare inne på förlossningen var jag öppen 8cm och dom sa till mig ganska snart att "det är dags att föda barn".
Vilket dom själva först inte trodde när jag vankade in med hemska värkar längs korridoren in på ett rum.
Dom tog mig nog först som en "minst 5 timmare"..
Dom stod ju bara och glodde på mig när jag hängde snett över en säng med värkar som var outhärliga.
Men efter en stund "OJ kommer dem så tätt, upp på sängen" typ.. hehe!


Denna stund lär jag minnas i resten av mitt liv även om små delar såklart kommer falla av med åldern och åren!
Eftersom hela arbetet tog 2h och 40 minuter så är Joline alltså född efter midnatt 01.25 och fyller alltså 2 HELA ÅR imorgon!
Vart tar tiden vägen??



Det var den närmsta bilden jag kunde komma "just nu" för 2 årsen!


 Jag är såå glad och lyckligt lottad som fått vara med om och får vara med om detta igen snart..
De hemska värkarna, det där pustandet(som jag knappt hann med), de där sköterskorna som tjatade på mig att titta på dem och andas, den där hemska sängen som man gled åt alla möjliga håll i, de där jäkla lustgasen som fick mig illamående(påsen intill), de där skriket jag inte visste min kropp kunde sjunga ut.. osv.. haha!!

Men vafasen gör egentligen det när man får nåt så OTROLIGT FINT efteråt??!!
Jag är så glad att min kropp klarar detta! :o)

2års kalas 1.

Publicerat 2011-11-02 00:16:27 | i kategori Joline
2 kommentarer

Jaa som ni vet så blev ju Jolines kalas lite utspritt på olika dagar. hon fyller ju inte förens på torsdag den 3e egentligen. Men på vardagar är lite svårt att få till det så alla kan komma. och om alla ska komma samtidigt blir för mkt eftersom vi på min sida har väldans många kusiner till J och jag har inte så få syskon jag heller, hehe!

I söndags var iaf hennes mormor och alla mostrar här och firade och fikade :o)



 
Joline provar sina fina prinsess-skor och krona hon fick.. Mammas lilla prinsessa <3
Ser ni hur stolt hon är när hon går med dom!? hihi..

 



Tack alla ni som kom till Joline <3


(Idag förstod jag vad hon menade när hon hela tiden har pekat på sina prinsess-skor och sakt "Keeeiiiy" som ju är Kelly. Hon trodde då att Wilma ochså hette Kelly och att hon då fått dom av "Kelly" hehe)..
Alla är nämligen kelly, både irl och när jag sitter och läser barnbloggar, hihi!

Fynd till Joline!

Publicerat 2011-11-01 23:47:35 | i kategori Shopping/Tips
1 kommentarer

Dagen sprang iväg som ingenting idag! Vad har vi gjort?
Joline var på dagis till 14 och jag slöade faktiskt under hela hennes dagisvistelse. ack så trött!
Sen satte dagen fart.. stan och af, bm besök(som jag skrev om tidigare), lekia för att konstatera fel på jolines vagn. Och även där konstaterade dom att de var nåt fel på fjädringen. Det har vart så hela tiden men jag har trott bara jag inbillat mig, men dom sa också att det inte skulle vara så. Tyvärr är det ju så att man ska vända sig dit man köpt vagnen så imorgon får jag ta med den till linköpings babyproffsen för hjälp! Men snällt av lekia att iaf konstatera att nåt var galet.
Hoppas bara dom är tillmötesgående imorgon på babyproffsen!

Efter vi uträttat dessa ärenden så var det en timme kvar innan vi skulle hämta T från jobbet så då åkte vi till stan för att se om vi kunde hitta en pyjamas åt Joline, men icke.. så för lite av hennes födelsedagspengar hon fick av sin mormor och moster S fyndade vi lite andra kläder ;o)



Låt mig verkligen säga att vi FYNDADE ;o)
Detta skulle ha kostat 407,50kr. Men vi gav 137kr för allt!
Halva reapriset är ju för bra..

Det var utplockat. men endel fint fanns kvar!

VECKA 29 ! (och "vecka 29 besök" hos bm)

Publicerat 2011-11-01 23:31:15 | i kategori Andra graviditeten
1 kommentarer

Attans så fort det går och attans så rätt jag hade ;o)
Idag var det dags för "vecka 29 besök" hos barnmorskan. Och jag gissade ju för en veckasen att bäsen sjunkit ner.. å visst var det så! Samma med Joline i magen denna vecka. Känslan och rörelserna i magen var helt annorlunda från innan så jag var nästan säker.

Allt(nästan allt) såg bra ut.
Det enda som inte var som det skulle var la att jag troligen åkt på en uvi. Om jag är förvånad? Neeej!
Men jag har inte kännt av det, men det var vanligt sa dom! Och jag har ju ganska lätt för att få uvi och hade det även under Jolines graviditet(samt det hemska njurstensfallet).. Men det hoppas jag innerligt att jag slipper.. för det var 10 ggr värre än att föda barn!


28+0(i söndags).

Resultat av dagsens bm-besök:

Min vikt 70,5(+8kg sen inskrivningen).
Bebis hjärtljud 150.
SF mått 28-29cm.
Blodtryck 110/60.
Blodsocker/Glukos 8,2.
Hb/Järnvärde 121.

Vecka 32 och 35 besöken är bokade, och vi sa det idag att vi ska nog honna med vecka 39 besöket innan det är dags också ;o) Vi får väl se.