Sömn!

Publicerat 2011-12-28 00:50:54 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Nu är det snart dags för mig att sova. Jag sover otroligt kasst om nätterna, svårt att veta vart man ska göra av magen och benen, sammandragningar som börjat bli kraftigare, allra helst när jag är still. Och jag går alltid upp med Joline varje dag. Jag kan väl erkänna någon liten stans att jag önskar mig EN dag att få ligga och dra mig hur länge jag vill.. sådär ni vet..när man känt efter i över en timme att "nu är jag nog redo att kliva upp" "näääe jag ligger kvar 20 minuter till" Ja helt enkelt när man själv får avgöra. Nu är det inte så att Joline är jättemorgonpigg så vi är bortskämda ändå. Men EN dag kanske jag kan få vara den som ligger och sover till kl 12-13!?

Dessutom, om jag försöker lägga mig en stund på eftermiddagen så blir jag snart uppdragen ur sängen igen!
(som idag/eftermiddags blev jag uppdragen efter en timme av den som minsann sov till kl 12 på dagen, för att han var trött och ville sova en stund, gissa om jag var arg då).
Äh sova kan man la göra när man blir gammal ;) jag är inte bitter.

Ikväll har vi iallafall svullat i oss den efterlängtade fruktsalladen med glass.. de va inte alls dumt!
Nu duscha så jag kan somna gott.

(mitten av) VECKA 37 !

Publicerat 2011-12-27 23:23:05 | i kategori Andra graviditeten
0 kommentarer

Nyss gick man runt och hoppades lillebror skulle hålla sig inne ett tag till för
att inte födas på tok för tidigt, medans man nu vill att han ska komma ut! Idag är det inte mer än 25 dagar kvar till BF. Och jag hoppas ju såklart att det är -2 veckor ;) så om en vecka blir lagom! Idag var vi till barnmorskan för "vecka 37 kontrollen" och vi "bestämde" att efter helgen blir lagom. I söndags var det dags att sluta med bricanyltabeletterna och det dröjde inte mer än en dag så hade jag ganska så kraftiga sammandragningar. Dom kommer och går under dagarna, men inget regelbundet.

Alla resultat från dagens besök hos bm är lite luddiga för mig, minns inte riktigt mer än att lillebrors hjärta slog med fina 140-155slag/min. Han blev lite irriterad när BM skulle känna efter hurdant det var med fixeringen. Och jag fick mig en liten smärt-topp då när hon klämde. S**an vad det gjorde ont. Trodde nästan hon försökte trycka ut lillebror, haha! Men såhär i efterhand, Vafasen är det å tjuta för lite nervklämningar, de lär ju knappast göra mindre ont snart ;) Lillebror är iallafall helt fixerad nu.
Även om jag inte minns varken SF-måttet eller de andra resultaten just nu så var allt bra!Och det bästa av allt. Snart är du hos oss ♥
Din syster tjatar om dig "bibbijåå"(heter det numera).

Lek i första snön!

Publicerat 2011-12-22 23:16:30 | i kategori Joline
0 kommentarer

I förmiddags medans pappa T bytte däck på bilen(ÄNTLIGEN) så lånade vi farmors snö i trädgården en stund. Joline uppskattade det mycket. Mamman också som för en gång skull var rätt klädd med termobrallor!
Men däremot gillade hon inte ljudet från muttersmacken som pappa grejade med, så emellanåt stod hon bara och tryckte bakom en buske(när det lät)!
Sorry M&M om vi vände till i snön ;)

 

Den här kaxs overallen från Kappahl får högsta betyg av oss! Hur bra som helst!
Men ett måste är att köpa täck/vinter vantar till J.. Som snön fastnade i hennes stickade vantar idag!

Glögghylla? kryddlåda?

Publicerat 2011-12-20 18:06:42 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Jag målade lite häromdagen, tänka sig!? ;) hihi.. å VITT också, förvånade?? Det var iallafall denna lilla trälåda med lock som just nu är våran glögghylla.. Men min tanke från början var att ha kryddor stå i.. men den var lite för stor för att ha framme på våran lilla bänk så just nu tillsvidare får en aggera glögghylla ;)

Jag älskar vitt och framförallt shabby grejer!

Just nu håller jag på att letar lite vita shabbiga prydnads-kuddar/fodral tlll soffan.. som är beige!
tips?

Baka peppissar!

Publicerat 2011-12-20 17:58:04 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Det var som playdoh lera tyckte Joline ;)

 
 

Jul - "toort"!

Publicerat 2011-12-20 10:59:01 | i kategori Joline
0 kommentarer

Förra veckan gav vi oss på att försöka fota Joline lite till julkort.. Det togs så många bilder att jag inte orkat gå igenom dom förns nu, så tyvärr skickas inga kort från oss i år, det är ju lixom försent. Men jag ska försöka ta mig in till stan någon dag nu och framkalla några av dom iallafall så ger vi såklart till dom vi träffar kring jul..
Eller vafasen gör det om ett julkort råkar komma veckan efter jul? jaja..

Jag trodde det skulle vara omöjligt att fota Joline när vi hade fått på henne klänningen(som hon för övrigt fått av sin snäälla mormor), så jag var inställd på innan att de kanske inte skulle bli nåt fotande.. Men så fel jag hade. Joline tyckte det var kul. Och dagen efter skulle klänningen på igen för att ta "TOORT"!!

Här är iallafall några bilder från fotostunden vi hade, många fler är det! haha.. 
 Att bada är livet ibland!

Publicerat 2011-12-20 10:20:17 | i kategori Joline
0 kommentarer

VECKA 36! och "vecka 35 kontroll"

Publicerat 2011-12-19 19:48:21 | i kategori Andra graviditeten
0 kommentarer

Jodå hit tog vi oss också, inne i vecka 36 nu alltså. Det går fort även om det börjar bli tyngre att bära magen. Förra "vecka35" blev det ju inget bloggande om, kände att det inte fanns så mycket att skriva just då.. Jag vankar ju mest omkring här hemma och äter bricanyl var 6-8e timme och har tills nu hoppats han ska stanna inne, och han har lyssnat bra på det ;) Men nu känner jag att det är fritt fram när som.

Men hos barnmorskan har vi vart för "vecka 35 kontroll".
Hittills är min viktuppgång +10kg.
Och SF-måttet i tisdags "vecka 35" var 33-34cm. Precis som vecka 35 med Joline i magen!
mitt blodtryck 110/50.
Bebis hjärtljud 135-140.
Och han är fortfarnde lite lite ruckbar, men har sjunkit ytterligre(vilket vi knappt trodde var möjligt efter alla undersökningar på US).

Igår/inatt hade jag "mensvärk" och började genast fundera "är det nu det sätter igång!?" men idag har det ju avtagit.
Jaja de blir när det blir ;) Med joline i magen hade jag ju inte minsta känning innan det var dags så jag har svårt att läsa av småsaker som "mensvärk" osch annat som kan vara tecken på förlossningsstart. men jag skulle nog helt klart vilja ha en undersökning för att se läget efter 3 veckor med bricanyl, se om nåt mer har hänt.. Iom att jag fortfarande har SD fast inte alls som då jag blev inlagd.
Se om jag kanske ska ringa och be om en koll..

Idag i 35+1 är det alltså 33 dagar kvar till BF <3
Ganska exakt en månad alltså..

(Just nu i skrivande stund har jag en sammandragning som faktiskt samtidigt känns som mensvärk i nedre magen! hmm..)
Men nu ska vi baka pepparkakor.. ;)

Ingen lillebror ännu!

Publicerat 2011-12-09 16:51:55 | i kategori Andra graviditeten
0 kommentarer

Jag förstår om fler kanske undrar om lillebror när jag är tyst såhär i bloggen emellanåt.
Men han håller sig inne ännu.. *tur för honom de* För visst ska han bli en 2012a? ;) hursomhelst så ska han iallafall bli lite mulligare innan han tittar ut tycker jag allt.
På tisdag är det dags för "vecka 35 kontrollen" hos min barmorska. Och dit ska vi absolut hinna tycker jag. Men vem vet, väl där kanske jag igen blir skickad till förlossningen.

Min kropp är inte lika ostabil som de första dagarna hemma längre. Däremot lyssnar jag på minsta lilla signal hela tiden vilket också kan bli jobbigt. Men jag vägrar föda hemma, och jag vill vara så lite som möjligt på sjukhuset. Och lillebror är helt otrolig numera på att böka omkring därinne. Det gör tom ont emellanåt. Och jag tycker aldrig han gör några uppehåll för att sova eller så? hur orkar han? Men pga att han bökar omkring så mycket därinne så känner jag ju efter hela tiden så det inte är sammandragningar, utan bara rörelser.

Trycket neråt sitter i mer eller mindre hela dagarna, men inte så jag är orolig ännu. Jag vet ju om att han ligger väldigt lågt och att det kan gå väldigt fort när det drar igång så det är viktigt att lyssna och känna efter. Men sammandragningar har återigen avtagit. haft EN idag! Så jag är lugn!

Fredag!

Publicerat 2011-12-09 16:45:30 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Godmiddag/kväll.. Härligt med fredag, visst?
Morgonen för oss var mysig men seg, vi vaknade tidigt och åt mysfrukost med tända ljus i köket. Men sen har jag och Joline trillskats ang sömn. Jag har vart dundertrött och Joline likaså men hon har vägrat sova. Men framåt kl 13 så somnade hon och sov en timme. När hon sen vaknade så klev min fina vän Elin genom dörren.. äntligen sågs vi igen! Det blev ettpar koppar kaffe och massa prat under 2 timmar, jättetrevligt <3 men sen var hon tvungen att gå tillbaka till sitt jobb..

Joline är gladare och piggare nu, tack o lov. Pappa T kommer snart hem från jobbet. Och hur våran kväll ser ut kan jag nog gissa.. Idolfinalen.. mat(?) den där eviga maten varje dag(vad ska man laga?) jaja de blir nog iallafall mat ;) fyfan va gött de vore med pizza och cocacola! mmmhmmm..


Hoppas ni har en mysig fredagskväll i mörkret!

Kväll och lite sammandragningar!

Publicerat 2011-12-08 00:24:07 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Det blev onsdagskväll även i detta hem.. Dagen har vart seg och jag har vart rastlös emellanåt. Men nuså är det ju kväll, jag har duschat och bäddat ner mig i sängen. Lovely! Joline har vart på dagis idag och hon var på strålande humör när jag hämtade henne. Det är så kul att komma dit bär hon hunnit vakna efter middagssömnen, att se hur bra hon har det där!(Hälften av gångerna har hon inte hunnit vakna än). Somsagt eb strålandr glad joline har hållt igång här hemma idag trots mindre roliga föräldrar. Till en annan sak så har jag ikväll haft lite sammandragningar igen, inga regelbundna som tur är. Så jag känner mig lugn. Nu har dessutom mer än en vecka gått sen besöket på specialbb, varje dag är ju plus och för varje dag blir jag lugnare! ;-) men jag säger det ändå; lillebror lugna dig, det kommer en jul nästa år också, så du går inte miste om julklappar bara för du tittar ut efter jul detta året ;-) Nu ska här snart sovas efter att jag läst lite bloggar. Hoppas ni alla haft en bra dag! Och om inte, försök göra morgondagen bättre. DEN KOMMER INTE IGEN!!

Mammas ♥ du är så fin!

Publicerat 2011-12-07 22:35:42 | i kategori Joline
0 kommentarer

Måndag!

Publicerat 2011-12-05 16:10:30 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Jag vill också ut och julmys-shoppa lite ;( buhuu..
Men jag är glad bara jag slipper sjukhuset ett tag till..

Idag har vi såklart tagit det lugnt. Även jag sov middag när Joline gjorde det(så oerhört trött om dagarna så det liknar ingenting) men jag antar att det är normalt i mitt fall just nu. Hur som helst så har vi nu i eftermiddag dragit igång med att baka en sockerkaka(som står i ugnen nu). Sockaerkakan blev någon knepig sort av banan och dumle ;) Återstår att se hur den blev.

Oj, jag måste ju posta brev innan 17.00, attans!

VECKA 34!

Publicerat 2011-12-04 19:47:37 | i kategori Andra graviditeten
0 kommentarer

Trodde ni tidigare i veckan att jag skulle komma att skriva den rubriken??

Läget är lugnt och stabilt här hemma, jag har dessa 3 dagar hemma tagit det väldigt lugnt. Har vart väldigt trött och skakis av bricanylen som ja äter var 6e timme för att stoppa sammandragningar och än så länge har jag inte haft några fler såna(mer än EN just nyss). Men däremot är trycket neråt ändrat sen den dagen sammandragningarna startade(i tisdags). Alla barnmorskor och läkare som undersökt mig under veckan har chockande sagt "oj vad långt ner den ligger". Och jaa det känns. Det tvivlade jag inte på att han gjorde. Det var utav det och sammandragningarna jag först i tisdags blev mer noggrant undersökt, då det visade sig att det hade påverkat och vi blev vidareskickade till förlossningen.

Jag är glad att det nu snart gått iaf en vecka sen dagen vi åkte till US, att lillebror gräddats en vecka till inne i magen. Och såklart hoppas jag på minst 2 veckor till.. MEN min känsla, både hur kroppen ter sig och gissning är att jag nog fött barn inom en vecka! Den gissningen såklart med blandade känslor..
Lillebror är iallafall mer livlig än någonsinn inne i magen numera och det är så oerhört avslappnande för mammahjärtat varje gång, även om akrobatiken därinne ibland är lite väl häftig ;)

Nepp nu hoppas vi iaf att lillebror stannar ettpar vekor till därinne <3

Det är ju ändå 48 dagar kvar till BF!!

Tillväxtultraljud efter kaoset!

Publicerat 2011-12-01 18:32:41 | i kategori Andra graviditeten
4 kommentarer

Efter en myyycket skön natt i sin egen säng hemma har vi nu idag vart på tillväxt-ultraljud för att konstatera så allt är ok, ifall de blir för tidig födsel. Och lillebror i magen väger redan 2200g, vilket är lite över för denna vecka så jätteoroliga behöver vi inte vara. Och jag får fortsätta vara hemma med bricanyl för att undvika fler sammandragningar som kan påverka. happy! Men mycket vila är jag ordinerad.. Nu hoppas vi bara lillebror håller sig inne ett tag till :-)

Natten på special bb var hemsk för mig, kanske är jag larvig. Men han man ALDRIG vart ifrån sitt barn hemma så är det tusan inte lätt. Och så just det där med sjukhus, helt ensam på ett kalt rum.. Förvisso hade jag både dator och telefon med mig men ändå var tårarna framme nästan hela tiden :( men nu är jag glad igen som får vara hemma. Och aldrig har jag nog uppskattat att vara just hemma så mycket som nu! Tur är väl det eftersom jag bör hålla mig hemma och lugn ett tag!
Så om ni nu är några fler som vågar giss när lillebror kommer.. hehe gör det här!

Kram på er sålänge!
(jag ska fösöka hålla bloggen uppdaterad med vad som händer kring graviditeten, jag vet att ni är många nyfikna nu. Och i den mån jag kan/hinner och orkar så ;)

Hallen!

Publicerat 2011-12-01 18:18:34 | i kategori Hem&Inredning
1 kommentarer

Häromdagen innan det blev kaos med mig och sjukhusbesök så målade jag ju hatt och skohyllan och satte upp(jaa jag vet nu att jag inte ska hålls med sånt).. men nu är det redan gjort ;) och det blev ju helt klart bättre. Innan var dem träfärgade.. Nu längtar jag efter de nya golven i lägenheten också. Dem skulle komma i februari-mars..