Ni undrar säkert hur det går för oss i fly...

Publicerat 2011-02-26 14:11:30 | i kategori
4 kommentarer

Ni undrar säkert hur det går för oss i flytten? Och jag skulle vilja påstå att det går väldigt bra. Som en flytt ska. MEN igårkväll sent mådde jag väldigt dåligt, min kropp sa ifrån rejält. Världens huvudvärk som aldrig förr och frös som tusan och mådde något otroligt illa och ont i magen, samt att alla muskler i kroppen va mycket ansträngda sen i torsdags för att sen igår fredag slappna av mer och bara småplocka i kartonger. Minns inte när jag mådde så kasst sist.. Men idag mår jag bra och vi börjar komma iordning lite..:)

Lite flyttkaos!

Publicerat 2011-02-24 21:27:17 | i kategori
2 kommentarer

För Joline blev det inget dagis idag, hon var jättehostig inatt och snorig imorse..där kom den inskolningssjukan, men vi hoppas det går över snabbt så vi kan fortsätta inskolningen på måndag igen. Hon är inte sämre nu så det kanske inte var så farligt som jag imorse trodde, men lite smågnäll och snorigt är det minsann!

Vi hann det vi skulle idag=köra nästan alla grejer till nya placet. Och här sitter jag nu i soffan i det nya vardagsrummet, precis slut i kroppen, kartonger och grejer överallt. Resten av familjen sover sen 20.00 och jag ska väl också.. Men att sätta sig ner efter att ha bärt grejer och stått i en hel dag, det mina vänner är väldigt farligt. Helt värdelöst. Men ändå trots att kroppen säger stopp för idag så känns detta bra, skiiitbra!

Bra gjort!

Publicerat 2011-02-23 15:36:58 | i kategori Joline
2 kommentarer

Dagistimmarna utan mamma och pappa gick helt okej, lite ledsna miner hade det varit, men helt otröstlig hade hon inte vart.. När vi kom tillbaka(vilket vi skulle ha väntat med så hon hade fått somna på dagis efter lunchen) så satt hon så snällt med alla de andra och åt mat, gott tecken och en oerhört stolt mamma och pappa! Vi bestämde att vi gör likadant imorgon(är kvar och med 30 minuter sen lämnar vi och kommer tillbaka när dom ringer). Och hoppas då att det blir så att hon vill leka, äta mat och somna där! Det har ju sett ut så alla dagar jag vart med hela tiden.

Under de timmarna vi var hemma så hann vi med att rensa mycket i garaget....jobbigt, men bra att ha å göra så man inte sitter och biter på naglarna för hur det går på dagis. Men shit ni förstår att det kändes helmysko för mig att vara hemma utan Joline va!? det har ALDRIG hänt innan, Hon har alltid vart med mig sen hon föddes, överallt. Blandade känslor; Jättejobbigt men samtidigt lite skönt att inte behöva passa på, men också väldigt konstigt. Jag lixom stressade galet när vi rensade för jag kände "jag måste hinna tillbaka så dom inte behöver ta hand om henne så länge" fast hallå det är ju det som är meningen! hahaha..
Tokigt men bra!

Jag har inte fotat något idag så jag bjuder på en bild som togs igår ist :o)
 

 Vi ska snart lasta i skräp i kärran(som Tobbe just nu är och hämtar) så det står färdigt att köras till tippen imorgon. Och efter det, och när vi hämtat Joline på dagis igen, då vetni så ska vi flytta, wiihoooo! Äntligen :o)

Ensam på dagis!

Publicerat 2011-02-23 09:49:06 | i kategori
1 kommentarer

Joline är lämnad på dagis nu för 2 timmar och här hemma går vi på helspänn!!
Shiiit vad jobbigt...

Vi valde idag att inte sätta oss i rummet brevid och istället åka hem de 2 timmarna vi idag skulle gå ifrån!

Solsken, tummen upp!

Publicerat 2011-02-22 15:25:50 | i kategori Joline
3 kommentarer


 

Packa i och packa ur!

Publicerat 2011-02-20 23:07:26 | i kategori
3 kommentarer

Som jag sa så blev det inte så mycket sitta ner, mer än när jag bloggat lite snabbt. Joline har inte riktigt gillat läget ikväll och velat vara på min arm, och jag har inte riktigt gillat tanken om att det ska vara mycket kvar att göra dagen då det ska bäras..då vill jag ha det mesta klart, så gott det går! Så vi kompromissade. Hon fick vara på min arm om jag fick greja. Det gick faktiskt ganska bra trots 10-11kg på armen lite då och då ;o)
Vi fixar ju allt ihop jag och min snutta, och vi gör det bra också.

Alla gardinstänger och speglar nerskruvade, gardiner tvättade och nervikta, fönstren putsade, köket grovstädat, lite småpackande som varje dag(organiserat). där det står "kök" "vardagsrum" "hall" osv på.
Alla kartonger står placerade i det rummet de tillhör så man kan plocka ner vartefter man inte änvänder saker. Jaa det är väl vad jag kunnat ådstakomma idag. Men ett litet dilemma med den organiseringen, hihi. Alla förstår inte att sakerna ska ligga kvar däri till flytten ;o)

Så det är ofta vi gör samma sak 2 ggr här hemma! Men vad gör det? Jag började ju inte sakta men säkert i tid för inget!

Han gillart!

Publicerat 2011-02-20 22:49:32 | i kategori
2 kommentarer

Bosco!

Publicerat 2011-02-20 22:34:11 | i kategori
2 kommentarer

Nästa vecka får våran Bosco nya ägare och en ny familj. Såklart jättejobbigt att lämna bort honom, men han kommer få det jättebra och precis vad han behöver, det är jag säker på. Om allt går som det ska, så flyttar han in hos en familj på landet som redan har en hund, så nu får han en hårig kompis med 4 ben att umgås med hela dagarna också, PERFEKT!

Jag hoppas grabbarna(hundarna) går bra ihop när dom ses så att Bosco kan få bo kvar hos dom!

Tävling - Hippahem

Publicerat 2011-02-20 18:57:41 | i kategori Tävlingar
0 kommentarer

” Jag är med och tävlar hos Angel-like om ett presentkort på 500 kr att handla för på Hippahem.
Tävla HÄR du också, senast den 5/3.”

Städning pågår!

Publicerat 2011-02-20 17:23:34 | i kategori
2 kommentarer

Jag sitter ner, och jag hade nästan glömt hur det kändes ;o) Jag har nämligen grovstädat köket idag, och av det lärde jag mig att man kanske bör göra det lite oftare, usch! Ni vet sånt där tråkigt som bakom, under och över. Jaja nu är det gjort och jag behöver röra på fläsket lite så det var dagens träning det. Joline har hjälp sin mamma galet mycket. Jag sa GALET. alltså.. Jag plockar i diskmaskinen och hon plockar ur den skitiga disken, jag torkar av skåp och lister och hon kladdar där direkt efteråt med banan, jag rensar i plastskåpet och ställer snyggt, hon river ut på det skitiga golvet som verkligen är skitigt nu efter städ bakom spis osv. Så vi har gjort städproceduren lite mer komplicerad idag men nu så är det bara golvet kvar, i köket! Sen resten..

Joline somnade nu i soffan, till pippi på tvn. Och hon får väl sova en liten stund. Det gör inget om hon är vaken lite längre ikväll för imorgon ska vi inte vara på dagis fören 9.30. och bara till 11.30. därimellan ska jag lämna henne 30 minuter också.  Så det blir en kort dag. men nog lärorik för oss alla. Hoppas hon inte bryr sig om att jag går iväg en stund.

Höll på att skriva att jag nog ska ta det lugnt resten av kvällen. Men känner jag mig själv rätt så kommer jag nog försöka packa lite mer och småstäda. Så skönt sen att ha mycket av allt klart när det är dags att bära och köra. Oc då helle rinte ha så otroligt mycket städ kvar.

Senare!

Publicerat 2011-02-19 22:18:01 | i kategori
0 kommentarer

Godkväll på er söta läsare! Nu är kvällen här lite mer och jag sitter i soffan, fast nu själv, precis som tänkt.. Joline somnade 10 minuter efter vällingen. Alltså strax efter 18.30. Hon var megatrött och gav inte ifrån sig ett enda ljud eller reaktion när jag bar upp henne till sin säng! Tvn är igång, QXgalan faktiskt, Montazami som ju är så cool är med så jag var bara tvungen att iaf ha det igång även om jag nu inte tittar så värst mycket när jag har datorn här. Menmen!

Den där efterrätten/desserten jag pratade om, den va underbar! Herregud varför har jag inte ätit de förut? hur gott som helst. Syrliga bär som bröts av med söt vanilj.. Mmmmmmm! Det kommer garanterat att ätas fler gånger här hemma. Det får nog bli mitt ensamgodis, lixom nu.. Joline sover, T jobbar och här sitter jag. Jaa då måste man väl få lite gott? ;o)

Nu blir det tvn en stund till tror jag sen sova, skapligt!

GOTT (tack till Linchis)

Publicerat 2011-02-19 21:32:14 | i kategori Mat-tips
1 kommentarer

T&J

Publicerat 2011-02-19 20:23:54 | i kategori Joline
0 kommentarer

Tidiga kvällen

Publicerat 2011-02-19 18:38:48 | i kategori
0 kommentarer

Just nu har vi vällingmys i soffan, jösses vilka tidiga kvällar Joline börjar ta nu efter att vi började besöka dagis. Och så vaknar hon alltid vid 07, som ju är lagom. Vi har fått vara bortskämda med 8-9 tsom vaknatid nästan jämt sen hon föddes så det gör mig absolut ingenting även om jag aldrig har någon sovmorgon. det bästa är ju rutiner!
Pappa T jobbar, och jag hade tänkt mig tv-mys ikväll i min ensamhet när J somnat. Till det förstår ni ska jag smarra Kesella vanilj och bär. Inte smakat det förut men jag förväntar mig nu att det är jättegott, hihi. Fick tipset i en av mina favoritbloggar ;o)

Sen fredagskväll.

Publicerat 2011-02-19 01:13:55 | i kategori
0 kommentarer

Jag sitter uppe pch gör egentligen ingenting(njuter av lugnet kanske?) det är dags för sängen väldigt snart. Vi har iallafall haft en bra dag idag. Dagistimmarna gick som gårdagen, alldeles utmärkt. Joline somnade i dagisets vagn efter lunch, och jag fick även idag väcka henne kl 14 när det var dags att gå hem. Eftersom hon kommer gå dessa tider framöver så kanske hon alltid kommer sova när det är dags att åka hem för hon är precis slut efter förmiddagsbuset med alla barnen och så lunch på det. (det negativa är ju att jag inte får bråka med henne om att det är dags att åka hem, eller att få den där lyckokramen att man kommer och hämtar).. Äh tjafs, hon kommer nog inte alltid hålla dessa rutiner. Kontigt vore väl det om fröknarna ska få de lätt ;o) Nästa vecka börjar jag iaf lämna henne kortare stunder, pirrigt? Njaa jag känner mig ganska lugn än så länge. Faktiskt!

Kvällen har beståt av packande/stök, vällingmys/pippifilm, let´s dance/ostbågar/cocacola/målande. En bra presterande dag men ändå så lugn! Skönt.

Men jag har lite ångest att gå och lägga mig nu...det är typ 1 månadsen vi städade ordentligt, och vetnivad? Jag skiter i vilket. Så har jag tänkt några veckor nu, att vi tar det i flyttstädandet sen. Japp så får de bli.

Natt natt!

Målarstuga!

Publicerat 2011-02-19 00:45:06 | i kategori
1 kommentarer


Happyface!

Publicerat 2011-02-18 23:29:27 | i kategori
1 kommentarer

Godmorgon!

Publicerat 2011-02-18 07:39:28 | i kategori
0 kommentarer

Japp, då gör vi oss klara för dagis :o) Joline är på strålande humör!
Det här blir nog en bra dag!


Hoppas samma för er!

Sömn!

Publicerat 2011-02-17 23:45:34 | i kategori
0 kommentarer

Både igår och idag somnade Joline för natten kl 19, då ska nämnas att hennes tidigare tid alltid vart mellan 21 och 23. Hon sov dessutom hela natten till 07. Man blir bevisligen väldigt trött av allt bus och massa nya intryck! ;o) Idag somnade även jag med henne klockan 19 och vaknade igen vid 21(och hade då missat "halv 8 hos mig" som jag skulle se). Bevisligen är det inte bara barnet som blir trött av att gå på dagis, haha! Allt känns så bra. Ungen äter bättre, sover bättre med mer rutin och jag är trött och inte alls lika stressad som annars, det här "jaha vad ska man göra nu då?" utan numera "jag tror jag lägger mig också" ;o) Jag vetisjutton om vi ens kommer vilja byta dagis sen när vi flyttar även om vi redan nu står på omplacering. Det får vi se. Jag är tevksam!

Nu sova.. Natti!

Andra dagen på dagis..

Publicerat 2011-02-17 23:25:30 | i kategori Joline
0 kommentarer

..gick precis lika bra som igår, om kanske inte snäppet bättre t o m :o)  Vi var där kl 09 imorse och såfort ytterkläderna var av så var Joline borta! Ja, det märks att hon gillar det och det gör mig så glad. Hon äter också bättre(mer) på dagis(kan det bero på att hon ser alla andra barn äta kanske?) hursomhelst så glädjer det mig på alla sätt och vis. Hon är jättenyfiken på allt och hon är redan igång och ska sno leksaker från sina kompisar, "den är min"! Tuff brud minsann. Vi har idag fått upp hennes foto skylt över hyllan, lagt dit extrakläder osv och likaså ett paket blöjor. Min tjej börjar bli stor. Egen hylla på dagis, inte illa!



Vi pratade om att vi kanske skulle ta med hennes egna vagn till dagis till en början så hon har den tryggheten även där när det är sovdags..

Det jag imponerades mest av idag är att efter lunch vid 12.30 sövs några av barnen där som sover lunch och likaså Joline när vi är hemma, så jag tänkte att vi kan ju likagärna testa(även om jag inte tror hon har ro i kroppen att somna på dagis, i en främmande vagn än) så jag klädde på henne, la henne i vagnen, körde ut henne och gick in. Ungen sov på 10 min utan ett ljud eller minsta rörelse. Och hon sov hela 2 timmar. Vi som skulle hem för dagen kl 14, hehe. Jag fick väcka henne 14.30 för att åka hem!

Vi skippar egen vagn till dagis konstaterade vi då ;o)


Imorgon kör vi samma en tredje dag innan helgen. Sen nästa vecka(månd, tisd, onsd) ska jag börja gå ifrån lite (30 min, 1 timme, 1½ timme). Magkänslan säger att det kommer gå bra! Och vad gör det egentligen om hon märker om jag är borta och reagerar? SÅKLART är det inget konstigt när hon aldrig vart utan mamma förut. Och jag räknar med en reaktion. Så får vi se sen hur det går.

DU är så duktig min älskade lilla böna

Du gör mig så otroligt stolt.

Tillåt mig att dregla en stund ;o)

Publicerat 2011-02-17 22:52:52 | i kategori Musik
0 kommentarer

Må hända att jag har karl men den här karln kan ju sjunga också, jag tror jag byter haha!!




 

Frida Öhrn

Publicerat 2011-02-17 22:29:14 | i kategori Musik
0 kommentarer

Ja, kan det vara så att hon är en av våra sbsolut bästa sångerskor?

Godnatt

Publicerat 2011-02-17 00:33:02 | i kategori
1 kommentarer

Jag vill läsa så många bloggar nu känner jag, jag är bloggläsarsugen, menjag orkar inte så natti natti!!

Fullt ös...

Publicerat 2011-02-16 22:21:25 | i kategori Joline
1 kommentarer

...ända tills man stupar!
Jaa den varianten körde vi idag och ikväll, hela tiden. Vi hann inte ens med vällingmyset. Joline stod här i soffan och tjoade sen satte hon sig ner och slocknade på 2 röda, bara sådär ;o) Nu sover hon gott i sin säng. Vi får väl se om hon vaknar sen igen kanske. kl 19 är lite tidigt för att vara henne, dessutom utan välling som hon brukar!

Dagis-timmarna idag gick kanonbra. J brydde sig inte speciellt mycket om mig, jag fanns ju där på nästan samma ställe hela tiden men hon var inte ofta och besökte mig inte. bra! Alla barnen var som en magnet på henne till en början, och även på mig, haha! Vi kör imorgon igen. Samma tid, samma sätt.

Nu ska jag sätta mig med målandet som inte blev av igår eftersom Joline vaknade och ville vara vaken en bra bit inpå natten(därför jag tror det kan hända att hon vaknar ikväll igen). Jag är trött men inte sovtrött!

 
Tv-dosan i sovrummet, jiihaa!

Första dagen på dagis..

Publicerat 2011-02-16 14:21:24 | i kategori Joline
1 kommentarer

..blir man såhär trött av ;o)

 

Och vet ni vad?! Jag tänker också stänga mina ögon en stund nu!
Det blev inte så många timmars sömn inatt.

Startskottet, jiihooo!

Publicerat 2011-02-15 22:14:20 | i kategori
1 kommentarer

Vi har haft en toppen dag. Vällingmys i soffan till en början, förmiddagssömn på det efter att ha svirat om från pyjamas så åkte vi hem till min kusin som ju är som min syster(vi har levt ihop nästan hela vårt hemma hos mamma liv). Vi sällskapade till en kopp kaffe, kollade in ungarna när dom "prata" och hade det allmänt trevligt. Efter det åkte Jag, Sarah och ungarna till maxi för att köpa stövlar till Joline. Vi fick med oss vad vi skulle därifrån och åkte sen hemåt. Mötte Tobbe i dörren som jobbar inatt och resten av eftermiddagen/kvällen har jag och Joline sysselsatt oss med lek i hennes rum.

Startskottet med packningen har börjat också, ganska lagom tror jag för vi får kanske flytta nästa vecka redan.. Vore så skönt att ha en vecka på sig, perfekt eftersom Tobbe är ledig hela den veckan vi får komma in tidigare. Annars blir det tokigt eftersom Tobbe sen jobbar veckan efter igen(då vi egentligen ska få fytta in).
När jag lite smått började ta ner lampor osv i Jolines rum så kände jag att jag kommer sakna hennes fondtapet, men så hittade vi en rulle i garderoben, så då köper vi nog till ettpar sen och gör likadant i hennes nya rum :o)



Nu ikväll ska jag småpyssla med något jättekul. Jag ska måla. Måla om en ram och en ljuslykta. Inte vilken färg som helst, utan VIIIIT, såklart! Ni får se senare.

Okeey såhär är det, Tobbe gillar inte när jag säger att jag ska måla något, det har hänt att saker bara blivit halvfärdiga(för att jag tyckte det vart skit) haha, så nu tror han att allt ska bli halvfärdigt som jag nämner att jag vill göra. Men det skiter jag i. Detta kommer bli bra! :o)

Mammas busiga ♥ idag!

Publicerat 2011-02-15 21:38:48 | i kategori Joline
0 kommentarer

 
 

Mammas glada ♥ idag!

Publicerat 2011-02-15 21:29:51 | i kategori Joline
0 kommentarer

 
 

Dagens Joline!

Publicerat 2011-02-14 16:34:08 | i kategori Dagens Joline
2 kommentarer

 

Jay smith!

Publicerat 2011-02-14 16:27:20 | i kategori Videoklipp
0 kommentarer

Jag sa det då och jag säger det igen..
Han är bäst!

Ståpäls!


Måndag morgon!

Publicerat 2011-02-14 08:16:37 | i kategori
0 kommentarer

Vi har morgonmys, nyss vaknat men ändå ganska pigga och utvilade :o)



Hur startar eran vecka?

Söndagskvällen är här!

Publicerat 2011-02-13 23:36:22 | i kategori
1 kommentarer

Kvällen är lugn, vi har tittat på solsidan, time out och wallander. Joline somnade sent här på soffan efter mycket spring i benen här kring bordet. Hon sov en extra gång tidigare ikväll så därför blev det en sen kväll för henne. Nu är dagen snart slut även för oss vuxna och sängen lockar! Imorgon måndag väntar några samtal som ska ringas. Mycket mer än så finns inte planerat. Ny vecka - nya utmaningar, och jaa kommande veckan ger verkligen nya utmaningar = DAGISVECKAN (blandade känslor)!! Men allra mest spännande ;o)

Ute!

Publicerat 2011-02-13 18:58:17 | i kategori
2 kommentarer

Jorrå vi trotsade minusgraderna och gick ut, välklädda så var det inte så farligt kallt. Dessutom rörde vi ju på oss nästan hela tiden. Men ansiktet gick ju inte värma i något så lite kyligt om kinder och näsa! Men kul hade vi ;o)



 

Pulkatajm!

Publicerat 2011-02-13 13:53:06 | i kategori
1 kommentarer

Jag måste lära mig att inte lägga mig brevid Joline och sova middag när hon gör det, jag blir så seg, hela dagen blir seg. Men nu är vi iallafall vakna, men sega efter 2 timmars sömn. Jag ska hoppa in i duschen och sen ska jag nog ta med Joline ut och trotsa minusgraderna för lite pulkaåkning! Både Joline och jag blir piggare av att få komma ut en stund. så så får det bli. Synd vi inte har någon backe i närheten bara. Men nu snart när vi flyttar så har vi det bara några hundrameter från oss. Och påtal om flytt så börjar det närma sig.
Jag ska ringa imorgon och se om vi får komma in lite tidigare (skönt att ha några dagar på sig att flytta alla grejer) och jag råkar ju veta att lägenheten är tom sen 2 veckor tillbaka. Men även om vi inte kommer in tidigare så är det bara 2 veckor kvar ganska exakt nu.

Hahaha, Joline kom nyss och gav mig en slajmig hundmatkula, jaa hon har alltså sultat på den en stund, unge! ;o)

Dagen!

Publicerat 2011-02-12 23:10:36 | i kategori
0 kommentarer

En ganska lugn och seg dag som startade med sovmorgon för min del, som jag så snällt bad om igår men som jag ångrade idag för jag var så oerhört seg när jag vaknade(för många timmars sömn) jag kom lixom aldrig igång. Kl 10 stod Joline nedanför trappen och gnällde efter mig även fast T var här nere med henne. Pappa dög inte en morgon som denna. Redan vid 11 ville busungen sova middag. Och jag var inte sen att joina henne, så vi sov hela 3 timmar till. När vi vaknade vid 14 så hade jag ångest(att jag sovit bort så mycket tid av dagen) och inte var jag piggare heller! Men efter dusch och mat så var dagen sen igång. Ut i snön en sväng, pannkaksbak och sen for vi till Craffe och Sofie på en kopp kaffe, mycket trevligt. dom har ju en lite bäse på 3 månader! Jaa jag blev allt lite sugen på en liten till, fast näe lugn nu ;o)

 
 

Hemkommna, och nu sover sessan gott!
Och jag ligger i soffan med datorn och känner luuuugnet!

Dagens Jag!

Publicerat 2011-02-12 22:46:12 | i kategori Dagens Jag
0 kommentarer

 

Enkelt!

Allvar mamma!

Publicerat 2011-02-11 23:36:22 | i kategori Joline
0 kommentarer

Kvällen blev av hos Jolines farmor, jag tror Joline minsann visade sitt nya jag ordentligt även där. Förut har hon ju vart ganska blyg och inte riktigt vågat bli nuddad osv.. Men idag så verkade hon lite mer tuff, och det är såklart alltid lika kul att se henne så. Och det är mycket "serious talking" numera!

 

Dagens / Håret!

Publicerat 2011-02-11 23:19:24 | i kategori Dagens Jag
4 kommentarer

Jag har vid flera tillfällen idag försökt få till en bild på håret men inte lyckats något vidare, ni nyfikna får nöja er med dessa :o) Man ser ju iaf hur kort det blev. Det är väl kanske 4 cm överallt (förutom uppe) och det är så skönt! Tack mamma ♥

 
 

ÄNTLIGEN!

Publicerat 2011-02-11 17:14:09 | i kategori
0 kommentarer


 Nu drar jag och uträttar de ärenden jag skulle!

Ute imorse.

Publicerat 2011-02-11 17:11:46 | i kategori Joline
0 kommentarer

 

Jaa, man ser ju t o m snöyran i fotona!

15.12

Publicerat 2011-02-11 15:12:31 | i kategori
1 kommentarer

Det blev en sen lunch här hemma, för Joline ville sova middag innan ;o) så nu har VI gjort det(2timmar) skööönt. Dock blev den ena av oss skitig vid matbordet så nu väntar ett bad. För både mig och J. Tanken var att idag åka en sväng till borensberg för att uträtta lite ärenden, men kommer vi verkligen ut på våran uppfart?? och vart är han som sköter snöröjningen här? Bara för att han väntar till det slutat snöa med att köra bort snön så får vi alltså sitta och vänta tills det alltid slutat snöa innan vi kan åka någonstans.. Jävla skit!

Fem myror!

Publicerat 2011-02-11 09:53:48 | i kategori
1 kommentarer

Godmorgon fina ni! Uppe med tuppen klockan 7, fixa välling, sätta på pippi filmen, hänga tvätt och sen full fart. En helt vanlig morgon alltså ;o) Vi har även hunnit med att vara utanför dörren en stund med vagnen medans hunden sprang av sig lite. Frisk luft är guld när man är inne såhär mycket dessa tråkiga snödagar(även om det bara handlar om 15 minuter utanför dörren). Somsagt det blev inte långvarigt. Sessan börjar bli lite trött igen tror jag, men hoppas hon klarar att vänta till 11 iaf så vi hinner äta lite innan middagsömn. Det är nog bäst att få in en lite bättre dygnsrytm nu när dagis startar på onsdag. Hon har ju alltid fått sova lite hur hon vill. Ordning & reda!


Dagisväskan blev.. söt, visst?

 

Dagens Joline!

Publicerat 2011-02-10 20:33:28 | i kategori Dagens Joline
1 kommentarer

 

Kläder: Hummel och cubus!

Jackan!

Publicerat 2011-02-10 20:27:33 | i kategori Shopping/Tips
1 kommentarer



 Som är av märket North Bend, modell (?)
Den var alldeles lagom idag när det snöade och var lite kallare, men även igårkväll när det inte var så värst kallt ute. Och jag kan tänka mig att den funkar en bra bit inpå våren oxå. Den är lixom inte så tjockt vadderad så vinterjacka kan jag inte kalla det.

Kort!

Publicerat 2011-02-10 08:19:20 | i kategori
0 kommentarer

Nu drar vi till min mamma för att klippa mig :o)

Hoppas ni har en bra dag!

Barnfilmer?

Publicerat 2011-02-09 22:49:21 | i kategori
0 kommentarer

Vi har i 3 dagar nu kollat på pippi flera ggr om dagen :o)
Någon som har tips på andra barnfilmer? som kanske era barn gillat?




Påtal om något annat än film.. Nappar! Herregud vart och hur springer dom och gömmer sig? och hur kommer dom fram av sig självt helt plötsligt? Jag börjar verkligen tro att dom har egna ben!

Jag har inte letat(utan tänkt försvinner dom så är det kanske tecken på att J ska sluta med napp, hihi) och dom har vart borta. Hon har haft max 2 framme ett bra tag(ibland ingen). men så idag kom 6 st fram?? har Joline en egen gömma tro?

Askersund.

Publicerat 2011-02-09 22:39:06 | i kategori Shopping/Tips
1 kommentarer

Askersund är en väldigt trevlig liten stad, och självaste city är mysigt. Bara en massa små udda butiker som man inte går i så ofta! Där man oftast gör sina bästa köp, visst?
Men även fast det är mycket sånt så har dom ändå allt man behöver och lite av det vanliga som finns i de flesta städer.

 


Leggingsen och skjortan i mer rätvisa färger, leggingsen är blå/svart och vit randiga (inte lila som bilden innan).

 

 
Och en fleece att ha under regnstället vid kalla dagar ;o) Leka ska man ju kunna oavsett väder.
Båda från McKinley för er som vill ha tips!

Jag själv älskar tips, så då delar jag gärna med mig också!


Ännu har inte telefonen ringt, så det lär bli sent. Det tar ju 40 minuter att bara åka dit, jaja!

Rita - japp nu kan vi det!

Publicerat 2011-02-09 22:19:58 | i kategori Joline
1 kommentarer

 

 
Alla pennor på en gång, men titta hon skrev ju sitt namn, hehe dock med grön penna som färgade rött ;o)

Shopping!

Publicerat 2011-02-09 21:03:25 | i kategori Shopping/Tips
0 kommentarer

Kvällen är här men för oss slutar den inte än på några timmar, (för mig) ska jag väl säga för Joline har redan somnat men elaka mamman måste dra upp henne sen och dra på henne ytterkläderna för att åka och hämta pappa T från träffen han är på. Det blev lite tokigt men hem måste han ju såklart och J fortsätter nog sova i bilen så det ska nog gå bra. Jag tror inte ens hon kommer reagera när jag klär på henne ;o)

Idag hittade vi vad vi skulle..
Regnkläder - check!
Jacka till mig - check!
Och lite till - check?? haha..

Det är så lätt hänt att mer följer med, det är somom grejerna ropar på en ibland och man aldrig blir av med dom. Dom lixom tystnar inte förns dom hamnar i köpepåsen, och vem orkar lyssna på deras tjat? haha, konstigt dedär! Visst?

 
Jolines regnkläder från intersport.

 Min jacka hittade jag ingen bild på nu, och den var inte så värst speciell, en enkel vanlig svart mittemellan vinter/vår-jacka från teamsportia!
Jag kan fota imorgon för nu har jag ju min älskade kamera :o)

 Det som vart lite till är..



 Leggings från name it.

 
 
 Och en skjorta till mig från vero moda.

 Eftersom jag bor i leggings så är det ganska jobbigt ibland att hitta överdelar då allt måste vara av lite längre modell.. Jag kan verkligen inte ha jeans, och köper jag ettpar jeans så använder jag dem en gång sen åker ändå leggings på så nu har jag gett upp det där med jeans! Jag äger inte ett endaste par.
(I dont like it at all = ren bekvämlighetagrej).

Återkommer nog senare..
men då sover säkert ni, jag har en svag känsla av att det blir en sen kväll/natt för mig.

Så natti natti på er som inte är uppe sent med mig!

Onsdag morgon!

Publicerat 2011-02-09 09:05:35 | i kategori
0 kommentarer

Godmorgon underbara ni! Vi har sovit gott gott inatt. Och vi har fått vara friska nu 2 dagar så nu ser jag oss som helt friska. Idag ska jag skjutsa T till en jobbträff där dom ska äta, dricka lite och (jag tror det var köra gocart också?). Om det är att köra gocart så är jag avundsjuk, det är ju sååå kul. Någon som vill joina mig någon dag och göra det?

Annars idag, när vi skjutsat Tobbe vid middagstid så ska jag och J stanna i den lilla staden för att besöka några butiker. Sedan hem till Motala för att hitta en jacka till mig. Tanken var att vänta lite med att byta ut min tjocka vinterjacka mot något mittemellan(vårjacka), men jag fick inte välja det själv utan jag fastnade med den i lådan i köket så jag rev upp hela sidan. Och Tobbe vill nog inte att jag lånar hans jacka jämt ;o) Hoppas jag hittar en nu.
Vi måste också köpa regnkläder till J som hon kan ha med till dagis. Japp dagis startar ju om exakt en vecka. Ännu är mamman lugn, men jag kommer nog vara bra nervig dagarna innan. Inget ovanligt va?

Dags att ta tag i dagen, dusch och frukost!

11 timmar

Publicerat 2011-02-08 07:18:22 | i kategori
0 kommentarer

Oj shiiit, jag gick och la mig kl 20 med Joline igår och vi sov hela natten till nu 07. Ganska många timmar sömn. Och om jag är utvilad? njaa nu är jag nog mer seg för att jag sovit för mycket istället, haha! Men men det var skönt att sova ;o) Tisdag och storm ute.. Så vi blir nog hemma hela dagen!

Nu kaffe och frukost!

Joline och jag lyxar :)

Publicerat 2011-02-07 17:30:54 | i kategori
1 kommentarer

bild0015 (MMS)

Joline och jag lyxar :)

Aptit?

Publicerat 2011-02-07 13:58:52 | i kategori
1 kommentarer

Det verkar som vi är ganska okej idag igen, Joline sover middag(fast innan middag) så lite slö i kroppen är hon  nog fortf, men ingen feber än sålänge idag. Jag sitter och försöker äta, men har inte ätit så bra de senaste dagarna så aptiten är inte riktigt som den ska.. Hoppas iaf Jolines aptit är bättre än min när hon vaknar!
Jag struntar i att väcka henne nu även fast maten är klar nu. Hon får sova och äta sen! Vila är nog vad hon behöver om det är så att hon är på g att bli frisk!



Kan det bli enklare? ;o)
jaa billyspizza är ju det absolut smidigaste. Men inte alltid så gott.

(Nej det är inte min portion, lite mer än så äter jag faktiskt) hihi!

Att vara utan kamera känns inte ett dugg b...

Publicerat 2011-02-07 10:47:18 | i kategori
0 kommentarer

bild0012 (MMS)

Att vara utan kamera känns inte ett dugg bättre när jag får hem första tidningen av 4 i en prenumeration jag fick i julklapp av jolines farfar.. Tror ni jag blir galen. Jag vill inte öppna den än ens! Men till de ska tilläggas att det visst kommer hem en kamera imorgon.. :) som jag längtar! Och jag lär aldrig släppa den sen ;) im happy! För ni har väl inte missat hur mycket jag saknat kameran? Hihi..

ZzZzzz!

Publicerat 2011-02-07 01:37:21 | i kategori
2 kommentarer

Joline har velat sova hela kvällen från 18-tiden. Och hon brukar aldrig somna för natten före 21. Hon har vart slö och inte alls velat bli petad på(vilket jag gjort ganska ofta), och jag har kollat tempen med jämna mellanrum också vilket heller inte brukar vara så roligt, men ikväll har hon mest sett ut som "ser det ut som jag orkar bry mig!?" så slö har hon vart. Men med alvedon 2 omgångar har tempen hållt sig lågt.

Hon vaknade till vid 00.30 vad jag antar var av törst, för hon hävde i sig en hel flaska äpplejuice! Sen har vi pusslat och busat försiktigt i sängen nu en stund. Och nu ligger hon ner här brevid i sängen och halvsover igen. Har nyss pyttsat i henne alvedon så hoppas hon sover gott inatt. och är pigg och glad imorgon.

Älskade lilla barn, jag önskar jag kunde ta den dumma sjukan från dig!

 


Update: hon sover som en stock nu några minut senare ;o)

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!

Publicerat 2011-02-06 15:27:16 | i kategori
1 kommentarer

Joline vaknade med hög feber igen, bara sådär. vafan är det här? Hur fort kan det gå egentligen? Vi hade ju nästan 2 dagar feberfritt, nu känner jag mig hemsk som gick ut med J förut. 39,6 hade hon när hon vaknade, och nu vill hon bara sova(Hon ligger här brevid i soffan). När jag lät henne sova en stund ute i vagnen så tänkte jag att kanon, frisk luft. Och J är en av de barn som sover bättre ute på dagen!

Jag vill ta över den här sjukan så hon slipper. Om jag kunde så skulle jag D I R E K T!!
:o(

Dock så blev det ingen lång lekstund för j...

Publicerat 2011-02-06 13:40:52 | i kategori
1 kommentarer

bild0001 (MMS)

Dock så blev det ingen lång lekstund för joline somnade middag i vagnen ;) och jag sitter brevid ute med kaffe. Hur underbart egentligen? Som fan, solen skiner ju.. Wohoo vårfeelings!

Utelek nu när vi äntligen är friska och ma...

Publicerat 2011-02-06 13:22:30 | i kategori
0 kommentarer

bild0000 (MMS)

Utelek nu när vi äntligen är friska och marken är någolunda bar :)

Sjuk vs Frisk!

Publicerat 2011-02-06 00:13:34 | i kategori
0 kommentarer

 
 

Japp nu är allt som det ska igen. Inte en lugn stund för mamman, och vetni?! jag älskar det!

Ellos påslakanset!

Publicerat 2011-02-05 01:23:16 | i kategori Shopping/Tips
1 kommentarer

 
Dessa 2(12) finingar från ellos har fått flytta in i vårat sovrum. kanonfina, och dessutom till ett skitbra pris!
De finns även i svart och grön.

check this out!

Publicerat 2011-02-05 01:00:39 | i kategori
1 kommentarer

GaaaaBooooooooom!


Damn va tjock! That´s not me?? ;o)
hihihi..

Kul att ni blir fler!

Publicerat 2011-02-05 00:10:26 | i kategori
0 kommentarer

Oooj vad många fler unika som besökt min blogg idag, såg jag nu! Kuuuuuuul :o)
Och jag som nyss skrev om att bloggen är skittråkig utan bilder ;o) haha.. fast jaa det är den ju också men vart kom alla läsarna ifrån?  hur somhelst hoppas jag ni stannar, såklart.

Lämna gärna ett spår efter er, och om ni har bloggar själva så är det ännu roligare.
Jag kan inte få för mycket av mysiga bloggar att läsa, hihi!

Det är ju ni som får mig att vilja skriva!

Fredagkväll

Publicerat 2011-02-05 00:03:21 | i kategori
0 kommentarer

Den här dagen startade bra, och den slutade alldeles utmärkt också! Vi har mått bra en hel dag :o) Underbart!
Jag uppskattar all tid med J(såklart) men dagarna efter man sett sina barn sjuka så uppskattar man det nog ännu mer, visst? Jag menar när man igen får se sitt barn le för att de mår bra istället för att vara ledsna, hängiga och utan matlust! Joline har tjoat på somvanligt idag, hon har helt klart vart sig själv. Vi har under ett dygn nu gett henne alvedon var 6e timme och under dagen idag när vi tagit tempen med jämna mellanrum för att se så det står någolunda still så har det legat på mellan 36-37,5. Så alltså FEBERFRITT!! woohooo! :o)
Lite lite hosta hörs emellanåt både från mig och J men inget i någon större bemärkelse.

Klockan är mycket, J somnade ganska sent idag (22.00), och jag sitter här och mest bara glor. På allt och inget.. men mest på kameror ska jag väl erkänna!

å vetni, jag vill ha kamera nu :o( jag mår inte helt fine utan den asså ;o) och bloggen är skittråkig utan bilder, eller hur? Bara en jäkla massa babbel=neejtack!

Joline och jag fredagsmyser och firar att ...

Publicerat 2011-02-04 18:32:46 | i kategori
0 kommentarer

dsc00326 (MMS)

Joline och jag fredagsmyser och firar att vi nästan är friska igen :)

Ge mig alla bra förslag på bra frisörsalon...

Publicerat 2011-02-04 16:49:00 | i kategori
1 kommentarer

Ge mig alla bra förslag på bra frisörsalonger. Jag behöver klippa mig. NUUU! Gärna igår.. Jag ser rent ut sagt förjävlig ut i skallen. Jag har en såndär hemsk mellanlängd som är skitfult och inte går att göra något med.. Så kort ska de bli igen som i höstas :)

Korv i stora lass!

Publicerat 2011-02-04 08:52:55 | i kategori
1 kommentarer

Om Joline fick bestämma jämt så skulle hennes frukost middag kvällsmat men gärna mellis också bestå av korv, korv och korv. Falukorv eller prickigkorv, eller grillkorv. Japp så äre!

Frukosten nu=mackan ligger kvar men pålägget är borta!
haha..

Uppdatering feber!

Publicerat 2011-02-03 11:46:00 | i kategori
1 kommentarer

Joline är bättre idag. Inte helt bra men febern håller sig låg och ibland ingen feber alls! Gårdagen var hemsk och det vill jag  A L D R I G  vara med om igen. Vi har även alla sovit bra inatt trots omständigheterna och oro, det trodde jag aldrig. Och Joline hade god aptit imorse(phuuuuu). Nu ligger hon och sover, likaså pappan som fick åka hem från sitt nattjobb igårkväll. Vet inte om han ska jobba idag eller om han blir hemma ikväll också kanske? Det vore skönt om han är det en dag till. Det var riktigt otäckt igår att vara själv med J när hon blev sååå dålig! Men å andra sidan förebygger vi ju nu i ett dygn även om hon inte har feber stundvis och ger alvedon efter klockslag! Så vi får se.

Vi blev väckta 8.30 idag av telefonen ringde. Besök, sen av med lite möbler vi inte kan ha med till lägenheten och lite "rikare" förståss :o) hehe.
Nu ska jag bara ta det lugnt och fortsätta dricka kaffet, fast när jag säger så så känner jag att det nog kanske blir en lögn, för jag måste få tag i en dammsugare och få bort skiten på golven. har du en så kom hit med den ;o) haha..

Villervalla purple.

Publicerat 2011-02-03 11:23:32 | i kategori Shopping/Tips
1 kommentarer

Igår på dagen innan J blev dålig så var vi på stan en sväng för att posta JA till dagiset och fixa däckprolemet på vagnen.. Och då sprang vi även in på baboon och kollade in villervalla nyheterna. Tror ni jag gick tomhänt därifrån? Svarar jag JA så ljuger jag ;o)

Det lila hamnade i hennes garderob ;o)

 

Och om jag ska vara helt ärlig så var det nära att även det turkosa följde med.
Och så kommer det troligen bli också fast inte igår, hihi ;o)

 

 Det fanns mycket annat fint också såklart, men ibland får man hejda sig!
Det joline verkligen behöver i sin garderob nu är såna långärmade tunna tröjor. Och villervallas är perfekt!

Tips!
 För er som inte bor här i motala så har dom även en webshop!
 Dock så kan man inte beställa just villervalla på nätet eftersom det bara säljs i den fysiska butiken.
Men dom har mycket annat fint :o)
Och så mycket vårnyheter verkar inte ligga uppe än heller, men det borde ju dyka in snart!

Feberkramp?

Publicerat 2011-02-03 02:00:31 | i kategori
2 kommentarer

Vi är hemma igen! lugna puckar nu. phuu..

När jag skrev andra sms-inlägget så satt vi på US i linköping istället för akuten i motala där vi först var. Kortfattat: Joline hade kanske(troligen?) feberkramp. Alltså, på 30 minuter ändrades hennes temp från 38 till 40,2 och vid förstnämnda gav jag alvedon. Men somsagt 30 minuter senare vart hon svag, trött och okontaktbar under en kort stund. Jag har aldrig varit så rädd. tog tempen på henne när hon var tillbaka och tittade på mig som då visade 40,2. Ja jag fick panik och drog. Joline som var avklädd för att svalka fick jag lungt men hastigt kasta på kläder och ut i bilen. Jag satt hela vägen och irriterade henne för att se så hon var med. stackars!

Väl inne i motala så var hon piggare och temp på 38,7, tack och lov! Men därifrån ville dom inte släppa hem oss så det blev barnkliniken i linköping för att hålla koll på henne och ta prover osv..(eventuellt skulle vi bli kvar hela natten). Hon gillade ingen av läkarna. ingen fick prata med henne. Men alla i väntrummet flörtade hon med. Vi har nu fått mer insikt i vad det kan ha vart. Kanske en feberkramp men osäkert eftersom hon lixom inte låg och skakade med hela kroppen. utan det mer såg ut som hon frös oerhört mycket under den korta stunden hon vart slö. vi vet inte riktigt. Men hon har iaf inte någon infektion i kroppen. Så vanligt virus och feber som blev för mycket. Runt 12 slaget så visade tempen 37 igen och hon hade då vart pigg länge. Då, efter massa prover och koller så fick vi åka hem.
Att mordhålla sitt barn för att få bra svar på saker och ting är skit, man känner sig riktigt värdelös. Inte ska man behöva hålla fast sitt barn lixom. Men joo ibland måste man. Dom förstår ju inte att det är för deras bästa så det är klart dom inte vill alla gånger. i det stora hela så har det gått bra bara ho piggande till. och det skötte hon bra stumpan min! Trots att hon inte gått med på allt frivilligt idag så har hon vart såååå duktig.

Vi skulle eventuellt ha fått med oss ettpar doser stesolid hem, som är dämpande vid kramper. det avbryter en kramp snabbt. Men så blev det sen inte, eftersom vi inte vet om det är vad hon fick idag. Så istället ska vi i förebyggande ge henne alvedon var 5e timme i ett dygn nu så hon aldrig toppar! och vid minsta aning om förkylning eller feber framöver ska vi oxå göra så. För att hålla det på en jämn nivå.

Nu sover hon gott i våran säng och utan feber, med nyss itippad alvedon, men hur ska jag kunna sova?
Det är otäckt vad feber kan förvadla kroppen, och så fort!!

Okej jag tänkte mig inte för förut när jag...

Publicerat 2011-02-02 21:45:18 | i kategori
0 kommentarer

Okej jag tänkte mig inte för förut när jag bara skrev att vi satt på akuten och väntade utan att skriva mer. Klart alla ni undrar då. Förlåt! Har fått ganska många sms nu om det. Allt är lugnt och under kontroll :) jag sms bloggade bara i väntan. Det blir ju endel långa väntetider såhär. Så ni inte tror jag var TVUNGEN att uppdatera bloggen om de..

På akuten med en sjuk joline som skrämde s...

Publicerat 2011-02-02 19:57:58 | i kategori
2 kommentarer

dsc00324 (MMS)

På akuten med en sjuk joline som skrämde skiten ur morsan sin förut. :( vi sitter här och väntar och väntar nu.. Och pappa T är påväg från jobbet!

:o(

Publicerat 2011-02-02 01:03:25 | i kategori
1 kommentarer

En nästan helt vanlig kväll här hemma. Joline har vart pigg och glad ikväll, men somnade mycket sent. Jag gick ut en sväng med vagnen för att hon skulle somna.(japp vi hämtade hem nya vagnen idag). Jag kan ju säga att det inte gick nåt vidare med promenaden, och då inte för att J inte var sovtrött utan för att ena däcket på vagnen trillade av.. Tror ni jag vart chockad eller? nej det vart jag inte, jag höll på att skita ner mig fullständigt! och sen efter det var jag chockad. och då inte för att jag sket ner mig(för det gjorde jag ju inte) utan för att sånt händer ju bara inte! De gick heller inte att få dit däcket igen utan jag fick halvt bära in vagnen och Joline.

Väl inne försöker jag pånytt, men ger upp och tar bort det andra däcket för att jämföra dom. Då ser jag att felet sitter i låsningen innuti däcket. låsningen kommer inte ut och fäster om chassit. vilket det gör på det fungerande däcket. Så vad fan gör man nu?

Från att känna "gud vad skönt vi har en vagn" till att några timmar senare "jahopp då är vi utan igen och tusenlappar fattigare"..
Alltså visst kan man gå och beställa ettpar nya däck men när man precis köpt vagnen som bara är 2 månader gammal så ska jag inte behöva det?

jag är så less på detta.. jag skulle ha köpt en NY!

Jysks djungel.

Publicerat 2011-02-01 21:34:54 | i kategori Shopping/Tips
0 kommentarer

Jag kommer sova som en prinsessa inatt! Jag lämnade tillbaka de kuddarna jag köpte förra veckan(såklart innan jag öppnade och sov på dom, hehe). Sen köpte jag istället dessa + täcke! Jag har aldrig klämt på ett så skönt täcke i butik förut. Damn this is good shit! Ända fram tills jag såg dem så var det rena djungeln där inne på jysk bland täcken å kuddar. "Herregud vilka ska jag välja?" tänkte jag mååånga ggr. Men valet blev sen lätt!

Och ännu lättare av priset. Jysk har väldigt bra priser på mycket. men jag ogillar när det i ett år står (exempel: NU 250kr, ord pris 599kr).. då är det inte längre rea. utan då är väl ordinarie 250kr? haha..
Har lagt märke till att jysk kör den ganska mycket. Men å andra sidan är det BRA priser så orka bry sig om vad det kostade innan även om det var ett årsen det kostade mera! ;o)

Det ska tydligen vara något fibertäcke/kudde som påminner om dun!
Microdun har jag för mig jag läste att det var.
SÅ inte dun fast dun, för en som inte är nåt större fan av dun, haha..
Det ska vara icke-dun, oerhört mjukt och fluffigt och det är detta ;o)






Återstår att se om T vill ha samma täcke!

Allas (o)tur!

Publicerat 2011-02-01 18:52:44 | i kategori
1 kommentarer

Det där med att nämna eller icke nämna vilka som ännu hållt sig friska spelar visst ingen roll. Nu har sjukan gått igenom alla. Jag är piggare idag, endast lite huvudvärk som gått bort med panodil.. Jag vaknade alltså pigg imorse men Joline hade istället 38 graders feber! Trots det är hon relativt pigg och glad, bara aningens lugnare i svängarna. Hoppas det håller sig så och snart försvinner. Hemskt när ens barn är sjuka. Jag tar mer än gärna sjukan iställetför! Lite alvedon har jag pyttsat i henne(utan problem, för hon dricker det som saft) haha.. Hoppas sjukan är borta för alla imorgon! Ingen är ju sådär jättesjuk längre. Så det hoppas vi på!!